Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda ]

27. 10. 2020. 06:58 >> 07:14
5

ALBANSKA KOALICIJA

Novi sastanak s Krivokapićem neizvjestan

Albanska koalicija „Genci Nimanbegu - Nik Đeljošaj“ još nije odlučila hoće li ući u buduću vladu, niti je zakazan novi sastanak sa mandatorom Zdravkom Krivokapićem – rečeno je Pobjedi nezvanično u toj koaliciji.

 

"Nema još odluke. Za sada nijesmo dogovarali novi susret sa mandatarom", rekao je kratko Pobjedi izvor iz albanske koalicije.

Nik Đeljošaj, jedan od lidera koalicije, ranije je saopštio da je Krivokapić prihvatio njihove zahtjeve, te da bi nacionalne partije trebalo da sarađuju sa novom vladom.

"Prihvatanje naših prijedloga ne znači da ćemo i participirati u vladi, ali naša je obaveza da se izborimo da programske odrednice koje zastupamo, budu prihvaćene od nove većine, a ne da se ponašamo neodgovorno i ostavljamo naše zahtjeve na čekanju i naš narod na cjedilu", poručio je Đeljošaj.

Kazao je da nije važno da li će albanska koalicija imati kadrove u vladi.

"Najvažnije je da smo navedeno ostvarili dijalogom, a dijalog je jedini mogući način saradnje. Prihvatanjem dijaloga poslali smo poruku biračima da nastavljamo da ih odgovorno zastupamo i tražimo, za njih same, unapređenje, prije svega u ekonomskom pogledu", navodi Đeljošaj.

Saradnja je, dodao je, naša mogućnost i naša odluka.

"Nikome ništa ne dugujemo, osim našim biračima koji su nas podržali da ostvarimo program. Nijedan član naše liste nije dobio nekretnine, bespovratne kredite, nije zloupotrijebio funkciju i nikad nije imao nijednu aferu ili sumnju u nezakonit rad. Ovako planiramo i ubuduće raditi, pošteno zbog nas, naših porodica i našeg naroda čiji smo predstavnici"M kazao je Đeljošaj.

Nimanbegu i Đeljošaj mandataru su predali dokument sa svojim zahtjevima, a oni se odnose na, između ostalog, zaštitu Valdanosa i Solane, izgradnju luke u Ulcinju, proporcionalno učešće Albanaca u svim institucijama, decentralizacija vlasti u oblastima prostornog planiranja, zdravstva, prosvjete, policije... Tražili su novi zakon o Morskom dobru, završetak procesa raspodjele imovine Glavnog grada sa Opštinom Tuzi, kao i izmjenu izbornog zakona sa ciljem da osiguraju garantovane mandate za Albance.

Sastanak sa Krivokapićem povodom učešća u novoj vladi imali su 15. oktobra. Poziv mandatara za učešće u budućoj vladi odbile su sve ostale manjinske partije.

Nimanbegu ponovo poslanik
Genci Nimanbegu vratiće se u skupštinske klupe. On će zamijeniti Nika Đeljošaja koji je podnio ostavku zbog nespojivosti funkcija.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније