Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 10. 2020. 22:23   >>  22:24 1

NVO EUROMOST

Strane države ne smiju da se miješaju u izbor Vlade

Strane države i ambasade, ako su tačni navodi pojedinih političkih partija, ne smiju da se miješaju u izbor Vlade Crne Gore, poručili su iz nevladine organizacije Euromost.

Kako ističu u ovoj NVO, pojedini nikako da shvate, da je Crna Gora nezavisna država i da ima svoje institucije, svoj Ustav i građane, koji su spremni da je štite od svih faktora, bili oni spoljni ili unutrašnjin, a koji budu ugržavali njen integritet i njenu nezavisnost.

"Izbori su završeni, pobjednik na izborima je svima poznat, pobjednici biraju Vladu, kao u svakoj demokratskoj državi, većinom u Skupštini. Nije nam jasno, kome sve to treba da se objašnjava. Ne vidimo razloga da one partije koje su dobile na izborima glas građana da vode Vladu Crne Gore, ne budu u njoj. Predsjednici političkih partija iz Demokratskog fronta, imaju punu podršku 'Euromosta', jer su oni prvi dali podršku svim građanima na sjeveru i kada se glasalo za vraćanje dječijeg dodatka i kada za naknade za majke, koje je Euromost pokrenuo zajedno sa majkama iz Rožaja, a što nam je na kraju ukinuo predhodni parlament u kojem oni nijesu imali većinu", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, ne vide problem ako neko brani interese Srba u Crnoj Gori, kao što ne vide ni kada neko brani interese Bošnjaka i drugih naroda. To je, ističu, legitimno pravo svake partije, jer je Crna Gora građanska država, gdje su svima prava zagarantovana.

"Ali svima mora biti prioritet Crna Gora. Mi moramo biti primjer kako se čuvaju dobri međunacionalni i komšijski odnosi, kao što smo to radili i do sada. Posebno smo ponosni na građane sa sjevera, koje pored svakakvih pokušaja, niko nije uspio da zavadi, niti da odvoji jedne od drugih", navodi se u saopštenju.

Kako su naglasili nije im želja da se miješaju u izbor Vlade, daju punu podršku mandataru, ali su smatrali da je porebno da javnost čuje i stav NVO sa sjevera.

"Nijesmo za to, da predstavnici nevladinih organizacija ulaze u Vladu Crne Gore, posebno kada se tiče Ministarstva za javnu upravu, gdje se kroji Zakon o NVO. Nevladine organizacije ne mogu da se bave političkim dešavanjima i moraju da shvate da mi moramo da budemo samo servis građana, kada nas god pozovu da zaštitimo njihova prava, poštujući pri tom sve zakone.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније