Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 10. 2020. 20:11   >>  20:14 14

MEDOJEVIĆ

Svu odgovornost preuzeo Krivokapić

Svu odgovornost za stanje u zemlji preuzeo je mandatar Zdravko Krivokapić, kazao je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević. On je naveo i da će ekspertska vlada, bez političara, biti slaba i oko svake odluke trebaće da pregovara o većini.

Mandatar Zdravko Krivokapić kazao je da će narednih dana predložiti kandidate za ministre u ekspertskoj vladi.

“Poslije dva mjeseca zamlaćivanja, grafikona, algoritama, raspodjele resora partijama, usaglašavanja i medijakih prepucavanja,Krivokapić je konačno saopštio ono što sam ja znao još prije dva mjeseca. Hoće vladu bez političara! Priča o nepodobnosti nas trojice je bila obična laz. Kao što sam više puta izjavljivao. Nijesmo sporni nas trojica. Nego svi političari su sporni. Neko je iz druge familije masno lagao”, naveo je Medojević na Facebook profilu.

Neformalni centri moći, kako je napisao Medojević, žele da vladaju bez demokratske provjere na izborima.

“Prvi put u istoriji parlamentarne demokratije, Vladu će sačinjavati neki nepoznati ljudi za koje niko nije glasao. Mi smo pokazali da nas fotelje ne zanimaju, ali nas zanimaju reforme, a još nijesmo vidjeli bilo kakav program niti plan reformi”, kaže lider PzP-a.

Navodi kako je Krivkapić danas rekao da želi prelaznu Vladu sa ograničenim mandatom od 200 dana i da mu je cilj stvaranje uslova za fer izbore i demontažu sistema.

“To nijesu samo riječi jer podrazumijeva temeljne i radikalne političke reforme, o kojima Krivokapić još nije progovorio ni riječ. Ako ostane pri ovoj varijanti Vlade, oročenoj na 200 dana, koja će biti prelazna Vlada za organizovanje prvih fer i slobodnih izbora, onda će nas morati obavijestiti o planu reformi”, naveo je Medojević.

On ističe da je tražio od mandatara ciljeve u prioritete Vlade, spisak ministara i program rada Vlade, kao i da precizira koliko će trajati mandat Vlade.

“On je rekao da traži 200 dana. Ja sam rekao da će PzP podržati svaku Vladu bez DPS-a. Ovo je manjinska Vlada koja će biti slaba i oko svake odluke trebaće da pregovara o većini. Vlada će biti pod pritiskom oligarha druge familije i starog režima. Ovakva Vlada će stalno biti između čekica i nakovnja, jer su očekivanja obespravljenog i osiromašenog naroda ogromna”, zaključio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније