Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Beta ]

01. 11. 2020. 21:50   >>  22:19 36

STEFANOVIĆ

"Bilo bi dobro da je na sahrani govorio i Vučić"

Ministar odbrane Nebojša Stefanović kazao je večeras da odluka o odlasku državne delegacije Srbije na sahranu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija ni u jednom trenutku "nije dovođena u pitanje", da ta odluka "ipak nije bila laka".

On je na TV Pink naveo da odluka o tome donijeta "u složenom političkom trenutku", zbog toga što su pojedine političe opcije predsjednika Aleksandra Vučića optuživale da sarađuje se sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

"I kada postoje razlike i kada se ne slažete o svim temama, uvijek je postojalo poštovanje za stvar koju je (Amfilohije) uradio u Crnoj Gori... Vidjeli ste koliko je (Vučić) bio napadan, šta god da uradi. Zamislite da nije otišao, šta bi mu sve rekli. Mislim da je za poštovanje pokojnog mitropolita Amfilohija bilo dobro da je govorio i predsjednik Vučić, (što bi bila) i jedna dodatna politička poruka", kaže Stefanović.

Komentarišući da li će smrt mitropolita Amfilohija otežati formiranja nove Vlade Crne Gore, Stefanović navodi da je to unutrašnja stvar Crne Gore i da će Srbija poštovati odluku naroda.

"(Naš cilj) je da radimo na jačanju međusobnih odnosa... i da se borimo za prava srpskog naroda. Želimo da jačamo položaj srpskog naroda, uložili smo tri miliona eura u Srpsku kuću. Trudili smo se da pokažemo brigu, nastavićemo tako da radimo... i da štitimo identitet Srba", kazao je Stefanović.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније