Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 10. 2013. 08:15   >>  08:13

DIK NENADLEŽAN

Odbijena žalba SDP-a

Ponavljanje žrijebanja za raspored na listi za lokalne izbore u Petnjici 16. novembra neće biti jer je Državna izborna komisija DIK odbila žalbu Socijaldemokratske partije SDP povodom navodnih zloupotreba žrijebanja.

"DIK je nenadležan da odlučuje o tom, jer kod žrijebanja za raspored na izbornoj listi nije u pitanju povreda izbornog prava u smislu člana 10 Zakona o izboru odbornika i poslanika", kazao je "Vijestima" predsjednik DIK-a Ivan Kalezić.

U tom članu zakona se kaže da "biračko pravo, u smislu ovog zakona, obuhvata prava građana da biraju i da budu birani, da kandiduju i da budu kandidovani, da odlučuju o predloženim kandidatima i izbornim listama, da kandidatima javno postavljaju pitanja, da budu pravovremeno, istinito, potpuno i objektivno informisani o programima i aktivnostima podnosilaca izbornih lista i o kandidatima sa tih lista, kao i da raspolažu drugim pravima koja su predviđena ovim zakonom".

Podsjećamo da je Opštinski odbor SDP-a u Petnjici optužio predsjednika Opštinske izborne komisije Veselina Došljaka da je favorizovao Demokratsku partiju socijalista DPS prilikom žrijebanja za izbore u tom gradu.

U SDP-u su se zbog toga žalili DIK-u tražeći da se žrijebanje ponovi.

Nakon žrijebanja DPS-u je pripalo mjesto jedan, druga pozicija pripala je Pozitivnoj Crnoj Gori, treća Stranci penzionera, a četvrta Socijalističkoj narodnoj partiji. Na petom mjestu je Bošnjačka stranka, šesta je Liberalna partija, a sedma SDP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније