Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 11. 2020. 20:13 >> 20:14
4

PRAVA CRNA GORA

Podrška Krivokapićevom predlogu, političar neprihvatljiv

Predsjedništvo Prave Crne Gore jednoglasno je podržalo večerašnji predlog mandatara Zdravka Krivokapića za sastav Vlade Crne Gore, saopšteno je iz te partije. Ipak, protiv su predloga, ako se ispostave tačni medijski navodi, da predsjednik Ure Dritan Abazović bude ministar.

"Povjerenje mandataru Krivokapiću, koje je proisteklo iz slobodno izražene volje građana na minulim izborima, a formalizovano potpisima 41 poslanika vladajuće većine u Parlamentu, ključni je razlog naše podrške večerašnjem predlogu sastava Vlade Crne Gore", ocijeneno je na sjednici Predsjedništva Prave Crne Gore, kojom je presjedavao predsjednik partije Marko Milačić.

Ocijenjeno je da je večerašnji predlog istorijski čin, imajući u vidu da je, kako su naveli, riječ o predlogu prve Vlade bez DPS-a od uvođenja višestranačja u Crnu Goru.

"Rad i rezultati ove Vlade umnogome će zavisiti od cjelokupne društveno-političke podrške. Na mandataru i ministrima je da svojim radom i rezultatima pokažu kvalitet, a na nama, predstavnicima parlamentarne većine u Parlamentu, kao i cjelokupnom društvu, je da im damo šansu, obezbijedimo snažnu društveno-političku podršku, ali i da budemo konstruktivni kontrolori i kritičari, a sve za dobrobit svih građana Crne Gore.


Ističe se da je za Pravu Crnu Goru neprihvatljiv predlog, koji se pojavio u medijima, da u Vladi, osim eksperata bude i partijska ličnost. Kako pojašnjavaju, to je zbog toga što su svi lideri političkih partija prethodno prihvatili koncept potpune ekspertske Vlade.

"Predsjedništvo posebno naglašava da formiranje Vlade, uprkos na momente žustrim pregovorima, teče planiranom dinamikom, a posebno nas raduje činjenica da su svi politički akteri pokazali spremnost na značajne ustupke, sve u cilju pronalaženja optimalnog i za sve prihvatljivog rješenja u vidu izbora Vlade sastavljene od eksperata, koja se, imajući u vidu stanje u državi, može smatrati i Vladom nacionalnog spasa, sa političkom podrškom vladajuće većine u Parlamentu", piše u saopštenju.

Takođe, saopšteno je da Predsjedništvo Prave Crne Gore dijeli tugu pravoslavnih vjernika i svih građana Crne Gore zbog smrti mitropolita Amfilohija.

"Odlazak vladike, koji je svojim prosvetiteljskim duhom i ujediniteljskom misijom uzdigao Crnu Goru, veliki je gubitak za sve nas, ali istovremeno i obaveza da istrajemo na putu bratske ljubavi, pomirenja, zajedništva, sabornosti i praštanja, koji je Mitopolit svojim životom svjedočio, a nama u amanet ostavio", saopšteno je nakon sjednice.

Dodaje se da Predsjedništvo Prave Crne Gore izražava zabrinutost zbog aktuelne epidemiološke i ekonomske situacije u državi.ž

"Dovođenje u vezu ovih izazova, koje su posledica nestručnih odluka nekompetetnog tijela odlazeće vlasti, sa vjerskim obredima prilikom sahrane mitropolita Amfilohija, lišeno bilo kakvog činjeničnog i logičkog osnova. Brojke kojima nas NKT plaši ovih dana odnose se na pristigle rezultate testova iz perioda koji značajno prethodi ovom događaju, pa takve insinuacije najoštrije osuđujemo kao lažne, tendeciozne i zlonamjerne", navdi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније