Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 11. 2020. 16:24 >> 16:27

ĐUKANOVIĆ-PRESKER

Saradnja CG i Slovenije važna u procesu EU integracija

Saradnja Crne Gore i Slovenije je uvijek bila od izuzetnog značaja na putu ostvarivanja samostalnosti i evropskih i NATO integracija, kazao je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, prilikom susreta sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori, Gregorom Preskerom, povodom obilježavanja desetogodišnjice procesa Brdo-Brioni.

Povod sastanka bio je predstojeće obilježavanje desetogodišnjice procesa Brdo-Brioni, koje se, ukoliko razvoj situacije sa Covid pandemijom dozvoli, očekuje krajem novembra u Brdu kod Kranju, na inicijativu predsjednika Pahora.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, potvrdio ranije izraženu spremnost za učešće na sastanku, uz ocjenu da su takvi susreti uvijek dragocjeni u kontekstu jačanja saradnje i evropske perspektive zemalja regiona.

On je iskazao zadovoljstvo susretom sa ambasadorom Preskerom, jer je to razgovor među prijateljima, državama koje se dobro poznaju i na čiji kvalitet odnosa treba biti ponosan.

Saradnja Crne Gore i Slovenije je uvijek bila od izuzetnog značaja na putu ostvarivanja samostalnosti i evropskih i NATO integracija, kazao je on.

Slovenija je značajno doprinijela kvalitetu naših reformskih procesa, poručio je Đukanović, ističući i njenu ulogu za napredak regiona imajući u vidu da je ta zemlja uzor i putokaz za sve države ZB.

Presker je uz zahvalnost za prijem visoko ocijenio odnose dvije prijateljske države, koje nemaju međusobnih političkih izazova, već razuđenu saradnju u svim oblastima.

On je potvrdio punu opredijeljenost Slovenije da i dalje podržava Crnu Goru na njenom putu u EU, napominjući da će proces pridruživanja biti visoko na agendi slovenačkog predsjedavanja Uniji u drugoj polovini naredne godine - navodi se u saopštenju nakon sastanka.

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenja i o aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније