Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 11. 2020. 16:42 >> 16:43

ODGOVOR DPS-U

"Đeljošaj nije tražio novu funkciju"

Predsjednik Opštine Tuzi i Albanske alternative Nik Đeljošaj nikada nije tražio za sebe nijednu novu funkciju, izabran je za poslanika i dao je ostavku, jer je posvetio dobar dio života osnivanju Opštine Tuzi, saopšteno je iz te stranke.

Član IO DPS Tuzi Radovan Nikčević pozvao je predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja da, kako je kazao, prizna debakl u pregovorima za ulazak u novu Vladu.

"Nikada predsjednik Đeljošaj nije prozivao Vladu Crne Gore i kritikovao, upravo suprotno, uvjek je javno isticao dobru saradnju sa Vladom, a naročito sa premijerom Duškom Markovićem kao i sa potpredsjednikom Vlade Milutinom Simovićem. Pitanje je zašto to nekome smeta?", navodi se u saopštenju AA.

Kažu i da probleme i opstukcije koje Opština Tuzi ima od Glavnog  grada, nemaju veze sa dnevnom politikom i novom vladom, one traju više od godinu.

“Da imate odgovornosti i osnovnog morala, podržali biste svoju opštinu, a ne otimačinu
koju sprovodi Glavni grad, ali ipak, to je vas problem. Svrstavali ste projekte koje smo zajedno sa Vladom realizovali kao dio vlasti u našoj opštini, kao projekte Glavnog grada, što samo pokazuje vaše neznanje ili vašu manipulaciju”, navodi se u saopštenju AA.

Ističu da Glavni grad na godišnjem nivou od Opštine Tuzi, uzima na više stotine hiljada eura, od pijace, vodovoda, do skoro od naplate kroz Čistoću...

“Da li se stidite činjenice da su odbornici DPS-a iz Tuzi glasali u Skupštini Glavnog grada, za odluke koje urušavaju našu opštinu, da pokušaju još novca naše opštine ugrabiti? Znam da vas boli jer je naš predsjednik lider Albanaca u Crnoj Gori, da je lista koju je predvodio pobijedila na parlamentarnim izborima kod Albanaca, a da vi nemate skoro nimalo glasova Albanaca u Tuzima. Zato vaša saopštenja i ne potpisuju Albanci iz DPS Tuzi, nego pripadnici ostalih naroda”, stoji u reagovanju AA.

Poručuju i da se ovim povodom više neće oglašavati, ali kako dodaju, moraju objasniti neke osnove politike.

“Kada bismo mi odlučivali o učešću u vladi, analizirajući odnos DPS-a Tuzi prema nama, vaš odnos prema opštini Tuzi i odnos Glavnog grada prema našoj opštini, bez uslova bismo već bili dio nove vlade. Naš odnos prema novoj većini ne svodimo u analizi odnosa našeg prema vama, nego odnosu nove većine prema zahtjevima koje ispostavljamo za naš narod”, zaključuje se u saopštenju Albanske Alternative.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније