Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 11. 2020. 20:34 >> 20:35
4

DANILOVIĆ

"Ponašamo se nedopustivo nonšalantno"

Nonšalatnost s kojom nastupamo kao izborna politička većina je nedopustiva, kazao poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović.

Kako navode, UCG sa zabrinutošću prati zakazivanje i potom pomjerenja sjednice Skupštine za 2. decembar, kada će se birati novi sastav Vlade.

"Činimo sve da ćutanjem i smirivanjem strasti pomognemo da u što kraćem vremenu dobijemo Vladu i umjesto toga imamo prolongiranje datuma za daleki 2. decembar. U ovakvoj epidemiološkoj situaciji za koju niko ne zna u šta se može pretvoriti do početka decembra, odlagati sjednicu iz trivijalnog razloga nama je nedopustivo", rekao je Danilović.

Ističe da je svaki dan dramatično važan.

"Kao stranka nemamo nikakav poseban razlog, izuzev političke odgovornosti, da insistiramo na najhitnijem izboru jer među predloženim članovima vlade nema ni naših kadrova, ni simpatizera. Ipak, nedopustivo je da usporavamo umjesto da ubrzavamo. Ako postoji saglasnost među svim članovima kolegijuma Skupštine sjednica je mogla da se sazive u roku kraćem od sedam dana", dodao je Danilović.

Poziva kolege iz pobjedničkih koalicija da razmisle kuda ovo vodi.

"Sada je već izvjesno da ćemo u novu godinu ući sa netaknutim DPS predlogom Budžeta za naradnu godinu. Jasno je da će na mnogim, pa i ključnim pozicijama kadrovi DPS-a ostati i do proljeća. I ono što je najgore; sada je izvjesno da će odlazeća Vlada, iako u tehničkom mandatu, nastaviti sa pražnjenjem državne kase i namještanjem po 'dubini i širini' svojih kadrova", smatra Danilović.

Danilović podsjeća da su obećali brzo formiranje Vlade, dodajući da umjesto toga priređuju veliko i neprijatno iznenađenje.

"Ne razumijemo, ne shvatamo i ne prihvatamo ovakve relacije u našoj pobjedničkoj većini. Ne želimo ni da slutimo kakvi bi nas epidemiološki problemi mogli zadesiti kroz još dvadeset dana i kakve bi zdravstvene i ekonomske posledice mogle uslijediti zbog neaktivnosti odlazeće vlasti", kazao je Danilović.

Danilović upozorava da nemaju ni jedan trenutak za bagatelisanje.

"Sve možemo nadoknaditi, ali vrijeme kojega nemamo ne možemo nikako", zaključio je Danilović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније