Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 11. 2020. 15:14 >> 15:13
3

NIKČEVIĆ

"Đeljošaj besu poštuje samo kada mu odgovara"

Član IO DPS Tuzi Radovan Nikčević kaže da je predsjednik Opštine Tuzi, nakon kršenja mjera NKT-a trebalo da podnese ostavku na tu funkciju.

“Da ste imali bar malo odgovornosti i da poštujete Vaše sugrađane poslije Vaših putašestvija i kršenja mjera NKT trebalo je da date ostavku na mjesto predsjednika Opštine Tuzi”, naveo je Nikčević.

Predsjednik Opštine Tuzi i Albanske alternative Nik Đeljošaj nikada nije tražio za sebe nijednu novu funkciju, izabran je za poslanika i dao je ostavku, jer je posvetio dobar dio života osnivanju Opštine Tuzi, saopšteno je juče iz te stranke.

“Za nas u DPS-u najmanje je bitan identitet potpisnika naših saopštenja, jer nama za razliku od Vas, Vaših trenutnih i potencijalnih partnera, etnička ili religijska pripadnost ili mjesto boravka, ne određuje naše stavove i političku preferenciju, već predstavlja naše najveće bogatstvo. Koliko su Vama (ne)važni i Tuzi, Albanci i Vaši glasači svima ovih dana postaje jasno. Nama je već odavno poznato da besu poštujete samo kada je u pitanju vaš lični interes još iz perioda kada ste prikupljali potpise za stvaranje etničkog regiona u Crnoj Gori. Zatim ste nam zajedno sa Siništajem kao spasioca nudili Medojevića, da bi zatim podržali i Danajevu “Prirodnu Albaniju”, navodi Nikčević u reagovanju.

On kaže da da je DPS i na ovim izborima snažnije podržan od Albanaca nego vaša “Albanska lista”.

“Takođe, mislim da moja izjava, iako nijesam etnički Albanac, više oslikava vrijednosti albanskog naroda nego Vaše ponašanje. Onaj ko Vam je pisao saopštenje nesvjesno je pokazao da Vas i Vaše nesuđene partnere vodi kratkoročni interes, želja za osvetom i mržnja prema svemu što je drugačije. Za razliku od nas koji gradimo mostove i promovišemo trajne vrijednosti”, navodi Nikčević.

O tome o kakvoj se osobi radi govori i činjenica da, kako navodi Nikčević, za razliku od druge albanske liste, Đeljošaj nije uspio da formira poslanički klub.

“Željeći da sjednete na više stolica, na kraju ste izvisili. Prosto, neće Vas više niko, a kamoli oni koji vas dobro poznaju”, ističe Nikčević.

Sve to je, kako dodaje, je više nego dovoljno da i neko poput Đeljošaja, shvati da treba da se drži što dalje od politike.

“Na kraju koliko ste se rado povukli sa mjesta poslanika govori i činjenica da ste posljednji dan dali ostavku na mjesto poslanika. Nije valjda da ste se toliko borili da budete nosilac liste da biste dali ostavku, jer to bi značilo da ste još jednom prevarili Vaše birače. Koliko držite do ličnog interesa možda upravo govori činjenica da nijeste ustupili poslaničko mjesto Mehmetu Bardhiju ili to što se još uvijek ne zna ko će Vas predstaviti u ovom skupštinskom sazivu”, zaključio je Nikčević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније