Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda ]

13. 11. 2020. 07:05   >>  07:05 5

ĐELJOŠAJ

Odluka o učešću u novoj vladi za vikend

Sjednica Predsjedništva na kojoj će biti odlučeno o eventualnom učešću u novoj vladi Albanske koalicije "Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj" biće održana tokom vikenda ili u ponedjeljak, kazao je za Pobjedu Nik Đeljošaj, jedan od lidera te koalicije.

"Najvjerovatnije će to biti za vikend", kazao je Đeljošaj.

Nije želio da odgovori je li im mandatar Zdravko Krivokapić na posljednjem sastanku ponudio mjesto u vladi.

"Ne bih o tome", kratko je kazao Đeljošaj.

Na pitanje da prokomentariše najavu mandatara o reorganizaciji vlade i da li takvu najavu vidi kao namjeru da se otvori mjesto i za manjine, Đeljošaj je kazao da mandatar treba da kaže o čemu se radi.

"Ne bih to komentarisao. Neka mandatar objasni o čemu je riječ. Nijesam u toku", rekao je Đeljošaj.

Upitan koje mjesto očekuje u izvršnoj vlasti, ukoliko koalicija odluči da prihvati učešće u vladi, da li ministarsko ili jedan od direktorata, Đeljošaj je rekao da to nije najvažnije za Albansku koaliciju.

"To nije najvažnije za nas. Neću saopštavati lično mišljenje. Sačekaću stav Albanske liste. Neka o svemu odluči Predsjedništvo", kazao je Đeljošaj.

Dok su ostale manjinske partije odbile vrlo brzo nakon sastanka sa mandatarom poziv da učestvuju u novoj vlasti, Albanska koalicija još nije donijela konačnu odluku.

Krivokapić u prijedlogu sastava vlade nije predvidio mjesto za manjine, što je Nimanbegu ranije za Pobjedu prokomentarisao kao "put ka većoj polarizaciji društva".

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније