Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 11. 2020. 12:37   >>  12:37 3

SDP O IZJAVI KRIVOKAPIĆA

Umjesto ekonomije, u fokusu vlade crkvena dogma

Tvrdnjom da se onaj koji vjeruje neće zaraziti pričešćem mandatar Zdravko Krivokapić pokazao je frapantan stepen neodgovornosti prema epidemiološkoj situaciji, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

 

Podsjećamo, Krivokapić je za TV Vijesti rekao da je "pričešće poseban trenutak kod svakog vjernika", te da "ako imate vjeru nećete imati nikakvih problema i nećete se zaraziti pričešćem". 

"Mandatar Krivokapić je u jučerašnjem TV nastupu tvrdnjom da onom ko vjeruje nijesu potrebne mjere pokazao frapantan stepen neodgovornosti prema aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, borbi koju vode mnogi naši građani protiv COVID 19 i velikim naporima naših zdravstvenih radnika i cijeloga društva da odgovore na ogromne zdravstvene izazove", navode u reagovanju iz SDP-a.

Smatraju da javnost nakon gotovo svakog nastupa "nekog od apostola nove vlasti" stiče utisak da se, "umjesto bavljenja životnim pitanjima građana i odgovora na savremene izazove, želi inaugurisati dogmatski pristup i srednjevjekovna paradigma uz potpuno neprimjerenu i opasnu retoriku tretiranja konkretnih problema".

"Tako nam je mandatar slavodobitno sugerisao da pričešćivanje jednom kašičicom u okolnostima eksplozije virusa sasvim dobra i poželjna stvar. To što ga zdrav razum i stvarnost demantuju izgleda nije preveliki problem za nekog ko već od sjutra želi da vodi državu. To što je stvarnost da smo kao država epidemiološki u najgorem stanju u cijeloj Evropi, za budućeg premijera nije problem, jer se nova Vlada umjesto stvarnošću, zdravljem i ekonomijom, očigledno namjerava baviti metafizikom i crkvenom dogmom", kažu iz SDP-a.

Pitali su Krivokapića i da li se zapita kakvu poruku šalje njegovim izjavama.

"Da li ste svjesni primjera koji pružate i da li ste uošte svjesni težine i ozbiljnosti riječi koje izgovarate imajući u vidu vašu buduću poziciju premijera? Trebalo bi da se zamislite jer prema onome što ste sinoć izjavili, čak i izjave Vašeg izbora za prosvjetu, kulturu, nauku i sport itd. djeluju kao glas razuma", saopštio je SDP.

Nova vlast, kažu, još nije ni izabrana, a već proizvodi ogromne štetne posljedice i po mentalno i po fizičko zdravlje građana.

"Promocija ksenofobije, nacionalizma, vjerskog fanatizma, a evo sada i sa najvišeg mjesta 'kašičice' kao lijeka protiv korone jasna su poruka kojim pravcem će nova vlast voditi crnogorsko društvo, koje je ionako zapušteno i devastirano zahvaljujući politici dosadašnje vlasti. Pitamo se šta je sljedeće – da li možda neki nagovještaj inkvizicije prema kritičarima nove vlasti ili tvrdnja da je Zemlja ravna ploča", kažu iz SDP-a.

Crna Gora, napominju, mora imati snage da uputi snažan građanski odgovor i poruku da neće ni po koju cijenu dozvoliti igranje sa elementarnim civilizacijskim dostignućima i zdravim razumom njenih građana.

"Zato, SDP poziva kolege iz Demokrata i URE da se jasno odrede prema ovakvim javnim istupima njihovog mandatara, posebno imajući u vidu stepen društvene opasnosti koje takve izjave mogu izazvati u veoma teškom i izazovnom momentu u kojem se kao društvo nalazimo", kazali su iz SDP-a.

SDP

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније