Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 10. 2013. 09:15 >> 09:15
1

BOJOVIĆ PREDVIĐA

Iduća godina donosi promjene

Predsjednik Pravedne Crne Gore Rade Bojović kazao je kako smatra da su neminovne nove podjele političkih karata na crnogorskoj političkoj sceni, te da je u tom smislu realno očekivati da će naredna godina biti po mnogo čemu odlučujuća.

 

Govoreći o aktuelnim političkim zbivanjima u vlasti i opoziciji, Bojović je rekao da će izbori Cetinju, a onda i u Podgorici, pokazati da će 2014. biti godina političkih promjena.

"Ukoliko DPS bude poražena na Cetinju, u šta iskreno vjerujemo, onda je realno očekivati tako nešto i u Podgorici. Sasvim je logično da će nakon toga biti vanrednih parlamentarnih izbora. Vjerujem da ulazimo u onu fazu kada su dodatne političke turbulencije neminovne, i u onu fazu kada možemo govoriti o tome da jedna, rekao bih, gnjila vladajuća klasa više nije u stanju da iole uspješno vodi ovu zemlju", kazao je Bojović Radiju Antena M.

On je kazao da vjeruje u uspjeh na prvom nastupu na izborima "jer je rad na terenu pokazao da nema sumnje da će ta partija biti dio parlamenta Prijestonice".

Smatra i da će Pravedna na Cetinju, kao građanska partija, biti iznenađenje.

"Mi smo optimisti. Mislimo da, za razliku od naših političkih konkurenata, nudimo političke ideje koje su zaokružene. Od svih političkih partija, jedino mi, kao građanska, imamo i ekonomska rješenja. Nemamo razloga da oko bilo čega kalkulišemo i vjerujemo da ćemo biti iznenađenje na cetinjskim izborima", kazao je Bojović.

Govoreći o koaliciji sa Pozitivnom, on je rekao da je ta priča završena.

"Mi smo pregovarali dva mjeseca. Bili smo raspoloženi za mnogo više od saradnje na nivou lokalnih zajednica. Pozitivna je, što bi se reklo, u minut do 12 "utekla" od tog političkog savezništva. Ja i dalje vjerujem da bi neka vrsta šireg političkog savezništva ostvarila značajan rezultat na predsjtojećim izborima. Toga, na žalost, neće biti. Ta partija je, očigledno zbog nekih svojih političkih kalkulacija i ponašanja koja su u duhu partitokratske filozofije, za koju smatramo da je problem i bolest Crne Gore, odlučila da ide sama", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније