Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine ]

16. 11. 2020. 06:30 >> 06:31
11

KNEŽEVIĆ

Podrška vladi, očekujemo funkcije po dubini

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da je najjači konstituent vladajuće koalicije izopšten iz procesa formiranja vlade, ali da će, bez obzira na to, Demokratski front podržati vladu mandatara Zdravka Krivokapića, očekujući da ovom političkom savezu pripadnu funkcije u vladi “po dubini”.

Knežević je rekao da "oni koji su sa nama prošli proteste, progone i diskriminaciju treba da dobiju određeno zadovoljenje, bilo po dubini ili po širini".

"Vjerujem da svi zajedno imamo obavezu prema ljudima koji su zajedno s nama nosili ovaj barjak otpora i pobune. Sve ostalo je brutalna prevara i mi nećemo to otćutati”, rekao je Knežević u intervjuu za Dnevne novine.

Na pitanje hoće li DF podržati vladu mandatara Zdravka Krivokapića, Knežević kaže: "Čim se steknu uslovi, a svakako prije održavanja sjednice 2. decembra predložiću stranačkim organima da podržimo predlog buduće vlade mandatara Zdravka Krivokapića. Na taj način će se staviti tačka na jednu besprizornu kampanju koja je vođena protiv mene i DF-a. Uostalom, ja sam Zdravka Krivokapića predložio za mandatara 23.09. na konstitutivnoj sjednici Skupštine, i još jednom dokazao da je DF bio i ostao glavni zamajac borbe protiv DPS-a, bez obzira na postizbornu nepravdu sa kojom se suočavamo".

Istina je, navodi, da su izopšteni iz procesa formiranja buduće vlade, što je "valjda svakom jasno, bio podržavalac ili protivnik naše politike".

"Zašto je to tako, vrijeme će pokazati brže nego što očekujemo. Ponosan sam na sve što sam uradio kako bi zaustavili donošenje antipravoslavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i ponovo bih sve isto uradio, jer to nisam činio da bih dobio resor u Vladi Zdravka Krivokapića, već što iskreno vjerujem u ideologiju i principe. Po nekom nesuđenom pravilu za mene su uglavnom rezervisani zatvori, sudnice, tužilaštva, kordoni policije, suzavac i gumeni meci, ali nimalo ne žalim zbog toga. U konačnom, postoji viši red smisla koji će ubrzo posložiti ovaj postizborni haos".

Govoreći o tome da li će vlada mandatara Krivokapića trajati 200 dana ili pun mandat, Knežević je rekao da je mandatar sam tražio rok od dvjesta dana.

"Niko od prisutnih predstavnika buduće parlamentarne koalicije na sastanku nije potencirao nikakve rokove, zato je ovo pitanje više za njega, nego za mene", kazao je on.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније