Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ (Pobjeda) ]

16. 11. 2020. 23:16 >> 01:12
11

VUČIĆ

"Nijesam se čuo sa Đukanovićem"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je večeras da se, prilikom dolaska u Podgoricu, nije čuo sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, iako je to smatrao potrebnim s obzirom na to da je, kako navodi, Đukanović bio obaviješten da će prisustvovati sahrani mitropolita Amfilohija.

"On je mene optužio da sam kriv za njegov politički poraz. Ne mislim da je to realno, šta god bih sad rekao bilo bi previše. Moje je da čuvam odnos elementarne korektnosti i pristojnosti, on je predsjednik Crne Gore i ne želim na takve stvari da odgovaram. Posebno mi je smiješno da odgovaram oko tobožnjeg zajedničkog biznisa u projektu "Beograd na vodi". To je toliko smiješno da nemam riječi", rekao je Vučić u emisiji "Ćirilica" na TV Happy.

Vučić tvrdi da nije tražio ni od aktuelne vlasti, ni nove većine da Crna Gora povuče priznanje Kosova. Navodi kako se sa Amfilohijem u septembru sreo tri puta i da su u posljednjih šest mjeseci imali mnogo bolji odnos nego ranije.

"Ti razgovori su bili razgovori mnogo većeg razumijevanja od onih ranije. Pošto su ljudi, koje je mitropolit na ovakav ili onakav način podržao, pobijedili na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, shvatio je da politika nije tako jednostavna i rekao mi je da mnogo bolje danas razumije težinu situacije u kojoj se nalazimo", rekao je Vučić.

Amfilohije je, ističe, bio fer i rekao mu da su stvari mnogo komplikovanije i da tek sad razumije težinu njegove pozicije.

"Ja sam mu rekao da sam mu beskrajno zahvalan na tome i to je sve. Nijesam ništa tražio, niti šta očekujem. Jer ja to znam, posebno realnu i racionalnu politiku dobro razumijem. Mi nijesmo molili ni Mila Đukanovića, ni Duška Markovića, nikada ih nijesmo molili da povuku priznanje jer smo znali da je to nemoguće", rekao je Vučić.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније