Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 11. 2020. 12:38   >>  12:38

PRAVA CRNA GORA

"Odlazeća vlast ubzano zapošljava sve koji su zadužili partiju"

Odlazeća vlast ubrzano vrši dubinsko zapošljavanje svih koji su "zadužili" partiju, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

"Svjedoci smo da se odlazeća vlast aktivno priprema za politički život bez direktne mogućnosti da parazitira na državnom budžetu. Brojni funkcioneri svjesno 'degradiraju' sebe, pa od sekretara, šefova kabineta, pomoćnika i zamjenika postaju obični službenici ili zaposleni u državnim preduzećima. Naravno, ne za prosječnu platu. Za njih su pažljivo osmišljena i kreirana radna mjesta u skladu sa njihovim kompetencijama, koja podrazumijevaju nizak nivo znanja i odgovornosti, a visoku zaradu", navodi se u saopštenju.

Iz Prave Crne Gore navode da odlazeća vlast, kako su kazali, bez savjesti i profesionalne etike, pokušava da zadnje dane na vlasti iskoristi za ubrzano dubinsko zapošljavanje svih koji su "zadužili" partiju, nesvjesnih, kako dodaju, da su upravo krivicom Partije dovedeni do ruba siromaštva.

"Prema javno dostupnim podacima Uprave za kadrove, posljednjih dana raspisano je više desetina oglasa za posao u državnim institucijama. Usred ekonomske krize nezabilježene u ovom vijeku, usred pandemije, koja ugrožava i elementarno finkcionisanje sistema, usred još uvijek aktuelnog plana racionalizacije javne uprave, zapošljavaju se partijski vojnici na izmišljena mjesta i nepotrebne poslove, bez trunke odgovornosti prema državnoj kasi, ali i prema tim ljudima, koji nasijedaju na prazna obećanja i vjeruju da su im oni, koji su im sve uzeli, nešto konačno dali", navode iz Prave CG.

Oni dodaju da je svaki građanin Crne Gore svjestan da je naš administrativni birokratski aparat već prenatrpan i da će buduća vlast, odgovorno i savjesno, morati da se izbori sa tim problemom.

"Nema tu govora o revanšizmu, jer poštovanje zakona i držvnička odgovornost ne mogu se smatrati revanšizmom. Zbog toga, Prava Crna Gora poziva odlazeću vlast, sve njene funkcionere i partijske uhljebe, da počnu da razmišljaju glavom običnog građanina koji živi od svoga rada. Što prije počnu, lakše će se prilagoditi svojoj budućnosti", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније