Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 11. 2020. 15:58 >> 15:58
4

ŽIVKOVIĆ

"DPS i dalje postavlja standarde na političkoj sceni"

Poslanički klub Demokratske partije socijalista omogućiće kvorum za sjednicu 23. novembra što će stvoriti pretpostavke za glasanje o izmjeni poslovnika i na taj način biće omogućeno online glasanje prilikom izbora nove vlade 2. decembra, navodi se u saopštenju Danijela Živkovića, šefa Kluba poslanika DPS u Skupštini Crne Gore.

"Ovim potezom DPS nastavlja da daje konstruktivan doprinos demokratskoj tranziciji vlasti, iako smo potpuno uvjereni da najveći dio naše političke konkurencije, ne bi postupao na ovakav način kada bi bili u našoj poziciji", ocijenio je Živković. 

Dodaje da su se, imajući u vidu da su državotvorna partija, koja je postavljala demokratske standarde u vremenu vršenja vlasti, i ovaj put vodili tim principom.

"Naime, želimo da demostriramo standard ponašanja u opoziciji, kako bi našu političku konkurenciju probali da edukujemo o konstruktivnom odnosu prema institucijama i političkoj realnosti, budući da će se neminovno brzo naći u klupama u kojima su proveli nekoliko decenija", zaključuje Živković. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније