Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

21. 11. 2020. 13:39 >> 13:39
3

RAONIĆ

Potrebna departizacija i jake institucije

Departizacija i izgradnja jakih institucija i efikasnog državnog aparata moraju da budu u fokusu nove vlasti, poručio je predsjednik Građanske alijanse (GA) Boris Raonić, navodeći da reforma državne uprave iziskuje vrijeme i energiju.

Raonić je rekao da Crna Gora još uvijek uči lekciju demokratskog funkcionisanja vlasti, pa dešavanja oko formiranja nove Vlade treba gledati iz tog ugla.

“Nama je iz brojnih razloga potrebna departizacija, izgradnja jakih institucija i izgradnja efikasnog državnog aparata, pa upravo to mora da bude fokus nove vlasti”, kazao je Raonić agenciji MINA.

On je rekao da će pristup mandatara Zdravka Krivokapića da se krene sa reformom državne uprave potrošiti vrijeme i energiju, a pogotovo ako se krene sa zapošljavanjima "po dubini".

“Naravno, legitmna je incijativa da novi ministri biraju svoj tim i da se treba napraviti diskontinuitet od 75-godišnjeg jedinstva partije i države”, smatra Raonić.

Upitan da prokomentriše navode da raspodjele po dubini predstavljaju partijsko zapošljavanje, Raonić je rekao da postoje funkcije koje su po definiciji političke i za koje u zakonskoj proceduri dolazi do takvih rješenja.

“Problem je da li će nova Vlada, na osnovu partijskih dogovora, za ta mjesta imenovati stručne, moralne i sposobne funkcionere ili će podrška partije biti jedini kvalitet. Od toga zavisi uspješnost ove Vlade”, zaključio je Raonić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније