Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 11. 2020. 17:15 >> 17:16
5

DF BUDVA

"Divanoviću smeta odavanje počasti Irineju"

Iz DF-a Budva kazali su da funkcioneru DPS-a u tom gradu Nikoli Divanoviću smeta odavanje počasti preminulom patrijarhu SPC Irineju. Svjesni činjenice o opasnosti koju nosi pandemija Kovida 19, kažu da nijesu ni slavili svoje pobjede i dodaju da su komite u Podgorici doprinijele širenju zaraze.

Iz DF-a Budva su reagovali na saopštenje funkcionera DPS-a Nikole Divanovića koji je danas predsjedniku Opštine Budva Marku Careviću poručio da nijesu svi Budvani vjernici SPC, niti imaju bilo kakvog udjela u političkim dugovima DF-a prema crkvi.

"Jedinom paštrovskom izopšteniku od svete Pravoslavne crkve smeta odavanje počasti preminulom patrijarhu, a kako očekivati da ovaj potrčko Mila Đukanovića, koji je zajedno sa svojom partijskom huntom u gluvo doba noći decembra 2019. podigao ruku i dao glas za otimanje svetinja", navodi se u saopštenju budvanskog DF-a.

Svjesni činjenice o opasnosti koju nosi pandemija Kovida 19, iz lokalnog DF-a navode da svoje pobjede nijesu ni slavili, dok su, kako su kazali, "Divanovićevi pokušavali očajnički da svoje poraze prikriju komitujući po ulicama Podgorice i tako uspješno doprinijeli nekontrolisanom širenju zaraze".

"Dok građani Budve pažljivo prate smjernice NKT i poštuju ih, dotle skupina nekih osoba bliskih DPS i njihovoj poraženoj ideologiji Sekule Drljevića pravi javne skupove po Budvi zabavljajući cio region svojim originalnim, do sada neviđenim, performansima", kazali su iz DF-a.

Oni dodaju da bivši v.d gradonačelnika dozvoljava sebi da se sprda sa osvojenim mandatima koalicije koju je predvodio Bato Carević.

"Procenti ostvareni na izborima su jasna i glasna volja većinske Budve i izgleda da je jedini problem što se ta volja više ne može preko noći izmjeniti i što je ta volja vas prikovala za opozicione klupe još dosta dugo. U njima ćete ostariti, sve su prilike jer su vam korupcija i organizovani kriminal osnovne djelatnosti pa vas zbog toga i vreći agrađana oslovljava sa pravim imenog “OKG” odosno organizovana kriminalna grupa", navodi se u saopštenju.

"SAO Budva", kažu, pričinjava se samo još Divanoviću i , kako su kazali, još nekolicini najagresivnijih pristalica DPS-a koji, kako su kazali, nikako da izađu iz matriksa 1918.

Poručuju im da je ovo XXI vijek i da će se u skladu sa njim ponašati, što se, kako su kazali iz DF-a, ne može reći za okupljene oko OO DPS.

"Tragično je što danas lopovi i nasilnici koji su ojadili ovaj grad liju krokodilske suze za našim građanima koji su izgubili bitku sa covidom. Tragično je i to što se lopovi predstavljaju kao moderne struje u društvu i zloupotrebljavaju smrt svojih sugrađana da bi pisali otužna partijska saopštenja. To samo pokazuje koliko ste nisko pali i koliko vam nedostaje elementarnog kućnog vaspitanja i poštovanja za porodice preminulih", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније