Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

23. 11. 2020. 06:21   >>  06:22 13

MILAČIĆ PORUČIO

Mjesta po dubini da pripadnu najboljima

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik Marko Milačić kazao jeda nema nikakve sumnje da će vlada biti formirana na sjednici 2. decembra, i poslao punu podršku mandataru Zdravku Krivokapiću u predstojećem procesu "demontaže kriminalnog sistema" i stvaranja demokratskog, ekonomski stabilnog, relaksiranog i zdravog društva.

On je za Dan kazao i da u poređenju sa tri decenije, koliko se čekalo na promjene, tri mjeseca čekanja na formiranje vlade i nije mnogo, kako se to želi predstaviti u javnosti.

"Očekujem da će vlada biti formirana na narednoj sjednici. Građani su nam dali taj zadatak i mislim da, bez obzira na sve čemu svjedočimo prethodnih dana, nema toga u okviru nove parlamentarne većine koji bi doveo u pitanje izglasavanje prve slobodne vlade Crne Gore u istoriji. Narod je još jednom pokazao i nakon 30. avgusta da je na visini istorijskog zadatka, pa ogromnim pritiskom ne dozvoljava i neće dozvoliti 2. decembra poigravanje sa njihovom voljom", kazao je Milačić.

Sve to, kaže, nije lak proces i, za razliku od dosadašnjih maltene jednopartijskih vlada, "imaćemo vladu koju će, siguran sam, podržati tri koalicije koje okupljaju mnoštvo različitih političkih partija".

"Stoga uopšte nije neprirodno što je ovaj proces trajao nešto duže, ali šta je par mjeseci u odnosu na tri decenije, ali i u odnosu na istoriju u koju će sigurno biti upisana prva demokratska vlada Crne Gore", poručio je Milačić.

Milačić je prokomentarisao i napuštanje poslaničkog kluba Demokratski front kao i špekulacije da sa Radničkom partijom i Ujedinjenom Crnom Gorom pravi poseban poslanički klub.

"Smatrao sam poštenim da kada već postoje očigledne političke razlike, jedna od njih je i odnos prema profesoru Krivokapiću, da nastupam u parlamentu samo ispred Prave Crne Gore i, dodaću, naroda Crne Gore. Ako već postoje razlike, koje su potpuno legitimne, pošteno je i prema narodu definisati ih i putem organizacije u pogledu poslaničkih klubova. Što se tiče formiranja posebnog poslaničkog kluba, to se više tiče pomenutih političkih subjekata i na njima je da se u skladu sa svojim političkim planovima prvo odrede o tome", Kazao je Milačić.

O podjeli mjesta po dubini u novoj izvršnoj vlasti, Milačić je kazao da je najbitnije od svega da ona pripadnu najboljima.

"Mjesta po dubini, ako smo se zaista borili za istinsku demokratiju, treba da budu raspoređena najboljima, bez obzira na političku i partijsku pripadnost, tako da će se Prava Crna Gora pridržavati jedino tog načela i ponudiće kvalitetan kadar koji želi i može da doprinese razvoju Crne Gore, a na nadležnim organima je da cijene Kvalitet svakog našeg, ali i bilo čijeg, kandidata", zaključio je Milačić.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније