Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ (Antena M) ]

24. 11. 2020. 23:10 >> 00:04
9

SULJAGIĆ

Karadžićevi ratni ministri u novoj CG vlasti

Rezultati izbora u Crnoj Gori predstavljaju korak unazad, ocijenio je direktor memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić, u emisiji "Teleskopija" TVCG.

“Mi smo smatrali da u posljednjih desetak godina u Crnoj Gori imamo prijatelja. Mi sad ne možemo mirno posmatrati ratne ministre Radovana Karadžića kako preuzimaju državni aparat Crne Gore. Ne može od nas niko očekivati da ćutimo. Nema posjete u Pljevljima od 15 minuta koje to mogu riješiti. U toj vlasti imate ljude koji su ideološki bliski Karadžiću”, tvrdi on.

Suljagić, koji je bio online gost u emisiji “Teleskopija” na TVCG, je komentarisao čestitku lidera GP URA Dritana Abazovića pobjednicima izbora u BiH, u kojoj je kazao da je posrijedi „talas promjena iz Crne Gore“ i pozvao građane da "uzmu svoju slobodu".

“Abazović treba da razumije da nikom u BiH ne treba njegov zagrljaj. Pobjeda u BiH će uvjek biti izraz volje građana BiH. Njegovi saveznici su dokazani dušmani BiH i dokazano radili protiv BiH I njegova podrška i pomoć ne treba nikome. Čak i ljudi koji su dobili izbore, ogradili su se od čestitke. To je vrlo rijetko, to je kao da se pjevačice ograđuju od mikrofona. Ovog puta su se političari ogradili od čestitke, pa možete misliti koliko je toksičan taj narativ”.

Abazović je, smatra Suljagić, upotrijebio Srebrenicu ne bi li naudio predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. To samo, kako kaže, može "đon obraz".

Upitan da li je mu je Abazović poslao dokaze o umiješanosti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u genocid u Srebrenici, Suljagić kaže da nije.

“Ja sam čovjek kojeg obavezuju jedino činjenice, kad budem vidio činjenice ja ću vrlo rado revidirati stav o njemu (Đukanoviću). On (Abazović) duguje izvinjenje javnosti BiH. Duguje izvinjenje Bošnjacima, jer je banalizirao nešto što je njihova najdublja kolektivna trauma.Usuđuje se da truje naše javne debate”, poručio je Suljagić.

Komentarišući izjavu Matije Bećkovića nakon izbora 30. avgusta, da kada bi Dritan Abazović stigao u Beograd, srpska omladina bi ga nosila na rukama, Suljagić preporučuje da ga odnesu do Batajnice, gdje, koliko je čuo, ima masovnih grobnica u kojima su ukopane albanske žene i djeca.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније