Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

25. 11. 2020. 06:17 >> 06:18
17

KALAČ SAOPŠTIO

Interesuju nas uprave za dijasporu i za šume

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Crnoj Gori Hazbija Kalač rekao je da tu partiju zanimaju ona mjesta u izvršnoj vlasti sa kojih mogu najviše pomoći ostvarenju i zaštiti interesa bošnjačkog naroda.

Kalač je za Dan rekao da je sjever Crne Gore veoma zapostavljen i da SPP može da pomogne razvoj i ekonomski napredak tog dijela Crne Gore.

"Svakako je to Uprava za dijasporu, ali i Uprava za šume. Mi smo imali o svemu tome razgovore sa koalicionim partnerima. Mislimo da bismo preko tih pozicija najbolje mogli da utičemo na razvoj sjevera Crne Gore, jer je to područje u ranijem periodu bilo jako zapostavljeno", naglasio je Kalač.

On je rekao da o učešću u izvršnoj vlasti razgovaraju sa koalicionim partnerima iz saveza "Crno na bijelo", i da su na tu temu definisali stvari koalicionim sporazumom.

"U pitanju je, naravno, učešće u izvršnoj vlasti, shodno potencijalima i kapacitetima kojima kao stranka raspolažemo. Mi ćemo nastaviti da razgovaramo na tu temu u okviru koalicije. Takođe, već sam razgovarao sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem o našem učešću u Vladi, jer želim da bude jasno da odvajamo učešće u Vladi i učešće u izvršnoj vlasti. U smislu zastupljenosti manjina, učešće u Vladi smatramo značajnim pitanjem, to je stvar korektnosti i demokratskog odnosa prema pitanju afirmativne akcije. Takođe, to je i bila obavezujuća praksa dosad, a vjerujem da će biti i ubuduće", rekao je Kalač.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније