Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 11. 2020. 12:40   >>  16:03 16

MEDOJEVIĆ

"Vladu podržavaju četiri ili tri poslanika"

Vladu Zdravka Krivokapića podržavaju samo četiri ili tri poslanika crnogorskog Parlamenta, kazao je lider PzP-a Nebojša Medojević.

"Ovo je vrlo slaba vlada, ovo je vlada u kojoj imamo samo GP URA i praktično je podržavaju samo četri poslanika, ako je i četiri, jer smo vidjeli da poslanik (Srđan) Pavićević baš nešto ne podržava ovu vladu. Znači imate Vladu sa tri poslanika", naveo je Medojević.

Zbog toga će, kako dodaje, pregovori u Parlamentu o svakom zakonu biti zapravo pregovori o vladi.

"Zato sam rekao da je ovo opasan eksperiment i da nama treba jaka vlada", naveo je lider PzP-a.

On je ponovio da će PzP glasati 2. decembra za novu Vladu, jer, kako kaže, imaju obavezu prema građanima.

Da li je nova Vlada, vlada kontinuiteta, znaće se kaže Medojević i kada predlože budžet za 2021.

"Naravno da ćemo u narednom periodu kada budemo pričali o budžetu i ostalim zakonima mi prezentirati politiku PzP-a", naveo je Medojević i dodao da neće biti samo nijemi posmatrači.

Odlazeća Vlada da kaže da li je napravila aranžman sa MMF

Medojević je, na konferenciji za medije zatražio od odlazeće Vlade da kaže da li je napravljen aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

''Zahtijevam od Vlade da odgovori da li je sklopljen aranžman sa MMF. Kakav je aranžman skopljen, koji su osnovni elementi i da li je ugovoren program štednje i šta znači taj program štednje za novu vladu. Jer je činjenica da će građani platiti taj program, jer ako nova vlada ne bude dirala milijarde koji imaju Đukanovići i tajkuni DPS'', kazao je Medojević.

Upitan da odakle mu informacija o aranžmanu sa MMF, Medojević kazao da on ''ima svoje izvore''.

''Imam i ja svoje izvore, sa MMF-om je bilo pregovora i to je najavio ministar finansija, ali da li je napravljen dogovor mi to ne znamo'', zaključio je lider PZP-a.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније