Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

26. 11. 2020. 13:40   >>  15:58 15

VUČUROVIĆ

Sporazum nečija privatna inicijativa ili podvala

Niko iz koalicije Za budućnost Crne Gore nije učestvovao u kreiranju i pisanju Sporazuma o programskim prioritetima ekspertske vlade, saopštili su iz Demokratskog fronta (DF), navodeći da se očigledno se radi o nečijoj privatnoj inicijativi ili podvali.

Dan je ranije objavio da su lideri koalicija Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija i Crno na bijelo, Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, u susret izglasavanju novog saziva vlade, sačinili Sporazum o njenim programskim prioritetima koji obuhvata 13 tačaka.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović kazao je da se očigledno radi o nečijoj privatnoj inicijativi ili nečijoj podvali, jer nije bilo nikakvog sporazuma.

On je u reagovanju dostavljenom agenciji MINA naveo da želi da vjeruje da je svima jasno da se nijedan zakon ne može donijeti bez dogovora i sporazuma sa strankama parlamentarne većine.

„Niko iz naše koalicije nije učestvovao u kreiranju i pisanju toga što se pojavilo u medijima, a kako smo informisani, ni ostali iz parlamentarne većine ne znaju ništa o tome“, kazao je Vučurović.

Kako je naveo, plasiranje informacija na taj način samo govori o ozbiljnosti onoga ko je to medijima saopštio i ko ih je tako obmanuo.

Prema riječima Vučurovića, zakoni koji su pomenuti nijesu sporni, i upravo ih je DF odavno promovisao kao samo neke od onih koji su neophodni kako bi se demontirao bivši režim.

„Međutim, redosljed poteza svakako mora biti drugačiji, a prvi potez mora da bude ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a toga ovdje nema“, istakao je Vučurović.

On je rekao da se u DF-u nadaju da će ubuduće biti manje takvih netačnih i neprovjerenih informacija u medijima.

„Jer taj koji ovo radi treba da zna da samo nanosi štetu novoj vlasti“, dodao je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније