Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 11. 2020. 10:02 >> 17:12
30

KRIVOKAPIĆ

Žalim zbog protjerivanja dvojice ambasadora

Mandatar Zdravko Krivokapić saopštio je da žali zbog jučerašnjih odluka vlasti Crne Gore i Srbije o međusobnom protjerivanju ambasadora, ocjenjujući da to nije u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje.

Podsjećamo, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je juče ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića za personu non grata zbog, kako su naveli, kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari naše zemlje.

Ubrzo nakon toga, uslijedila je ista mjera Republike Srbije, koja je protjerala crnogorskog ambasadora u Beogradu Tarzana Miloševića.

"Žalim zbog jučerašnjeg protjerivanja ambasadorâ, jer takvi akti nijesu u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje prijateljskih država. Odlazeći režim ni u svojim posljednjim danima ne preza od polarizacije društva i produbljivanja podjela", objavio je Krivokapić na Tviteru.

Nova Vlada će, kako je najavio, raditi na ozdravljenju odnosa Crne Gore sa Srbijom.

"Promovisaćemo istinski dobrosusjedsku politiku s Beogradom, kao i sa svima u regionu, po principu suverenosti, nezavisnosti i nemiješanja u unutrašnje stvari drugih država. Uzajamno poštovanje biće naša mjera", rekao je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније