Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 11. 2020. 13:30   >>  14:34 4

PETICIJA PROTIV SPAJANJA RESORA

"Mandatar ignoriše reakciju javnosti"

Inicijatori peticije protiv spajanja resora nauke, kulture, sporta i obrazovanja i protiv predložene ministarke Vesne Bratić obratili su se mandataru Zdravku Krivokapiću. Navode da je peticiju potpisalo skoro 5.000 ljudi i poručuju mu da on od 5. oktobra kada je predložio spajanje resora ignoriše reakciju javnosti.

Elektronsku peticiju protiv spajanja resora nauke, obrazovanja, kulture i sporta i protiv imenovanja predloženog kandidata za ministra sva četri resora do sada je potpisalo 4.847 građana.

Inicijatori peticije su se obratili mandataru Zdravku Krivokapići i navode da od 5. oktobra kada je predložio spajanje resora ignoriše reakciju javnosti.

"Vremenski period u kojem su građani htjeli da prepoznaju argumentovane namjere buduće Vlade, izvršne vlasti, usitnjavate u pojedinačni napor da upozorimo da je namjera o spajanju ova četri resora, štetna", kazali su.

Oni mandatara podsjećaju da je prilikom posljednjeg javnog saopštenja, iskazao, kako su kazali, nespremnost da odgovorno komunicira sa građanima, optužujući za nepovjerenje i neznanje.

"Nije potrebno da Vlada 'startuje' da bismo sudili o posljedicama koje proizvodi Vaša odluka. Van naše sumnje je i nesposobnost Kandidata kojeg hoćete da imenujete za ministra sva četri resora. Javni prostor je uništen demontracijama isključivosti, uvredljivim iskazima I ponašanjem, sasvim suprotno vrijednostima koje proklamuje Ustav, pravima kojima se štite interesi svih građana Crne Gore, takođe i obavezama koje, ne samo deklarativno, treba da preuzme ministar u Vladi. Takođe, formalna, stručna znanja nisu garant za preuzimanje odgovornosti koju očekujemo", kazali su.

Kao potvrdu nesposobnosi kandidata za ministra čak četri resora, organizatori peticije navode i nespremnost da odustane od predložene funkcije nakon svih javnih promjedbi, pitanja i javnosti predočenog protesta građana.

"U Peticiji je 4.847 potpisa, građana iz cijele Crne Gore, velikog broja građana koji žive I rade u zemljama EU, kanadi, SAD, Australiji. To govori o zajedničkoj brizi za vrijednosti koje zastupamo. Petition · Protiv spajanja resora nauke, prosvjete, kulture i sporta i kandidata za ministra!", navodi se u obraćanju Krivokapiću.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније