Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 11. 2020. 13:59   >>  14:50 5

OČEKUJU PROMJENE

SNP i DNP: Glasati za personalni sastav Vlade

Glavni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) i predsjedništvo Demokratske narodne partije jednoglasno su predložili svojim poslanicima u Skupštini Crne Gore da 2. decembra glasaju za vladu mandatara Zdravka Krivokapića.

"Na danas održanoj elektronskoj sjednici Glavnog odbora SNP CG, jednoglasno je podržana preporuka Izvršnog odbora o podršci izglasavanja nove Vlade Crne Gore, shodno dogovoru predstavnika SNP-a i predsjednika poslaničkih klubova sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem", saopšteno je iz SNP.

Na taj način, kako je saopšteno, Glavni odbor SNP je dao ovlašćenje svojim poslanicima u Skupštini Crne Gore da glasaju za personalni sastav nove Vlade.

"Glavni odbor je ovim činom uputio jasnu poruku javnosti da je 30. avgusta ostvarena velika pobjeda, a formiranjem nove Vlade otjelotvoriće se ono što je narod čekao gotovo tri decenije. To znači da počinje proces demontaže i razvlašćivanja DPS-a, a samim tim i do stvaranja uslova da se uđe u suštinski proces promjena u našoj državi", saopštio je SNP.

Od nove Vlade, kako su poručili, SNP očekuje da učini sve kako bi se poboljšao kvalitet života građana, kao i uspostavljanje pravnog poretka u kojem neće biti diskriminacije po bilo kom osnovu.

DNP: Od realizacije prioriteta zavisi dalja podrška

Iz DNP-a su kazali da daju opredjeljenje predloženom konceptu Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića.

"DNP ostaje dosljedan javno datom obećanju, da bez obzira na ovoliki stepen ljudske i političke nepravde, neće dopustiti Milu Đukanoviću i njegovim strukturama da pokušaju povratak na vlast", navodi se u saopštenju te partije.

Dalji odnos DNP-a prema radu buduće vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, kako su kazali, zavisiće od realizacije programskih i izbornih principa DNP-a zbog kojih su im građani iskazali najveću podršku na izborima.

"A to znači da od Vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića očekujemo da odmah suspenduje Zakon o slobodi vjeroispovijesti i donese novi zakon nakon potpisivanja temeljnog ugovora sa SPC, odmah predloži Izmjene i dopune zakona o tužilaštva, izbor sudskog savjeta, izbor VDT-a, obaveže se na održavanje popisa u 2021. godini, uredi birački spisak, otpočne beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i njenih pokrovitelja u Prvoj familiji, donese set antirecesionih mjera u borbi protiv siromaštva, poboljša odnose sa Srbijom i Rusijom", navodi se u saopštenju.

Iz DNP-a poručuju da će od realizacije tih prioriteta zavisiti i dalja podrška Vladi Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, koji, kako su kazali, nakon 2. decembra preuzimaju odgovornost za sve što će se dalje dešavati u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније