Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 11. 2020. 15:03   >>  15:04 47

PATRIOTSKO KOMITSKI SAVEZ

"Vučić, Brnabić i Selaković da se okrenu svojoj kući"

Patriotsko komitski savez poziva Aleksandra Vučića, Anu Brnabić, Nikolu Selakovića i ostale visokopozicionirane političare u srpskoj Vladi, da se, kako su kazali, okrenu put svoje kuće i da ostave Crnu Goru da, kao suverena država, rješava svoje probleme sama.

"Cinične izjave Brnabić da cijela Vlada Srbije podržava riječi putujućeg ambasadora Božovića, da je tzv. Podgorička skupština 'bila slobodni izraz naroda', nova je uvreda upućena našoj državi, a Vučićeve doskočice o brvnu i ovnovima, pa začinjeno opaskom 'da ne žele da pokazuju silu', prikrivena je prijetnja koju, s prezirom, odbijamo. Uz poruku: TU SMO!", navode iz Patritsko komitskog saveza.

Ističu da je država Crna Gora, odlukom svoje Skupštine, dala sud o tzv. Podgoričkoj skupštini iz 1918. godine, nelegalnoj i nelegitimnoj odluci o gašenju jedne stare države. Poručuju da svaki ambasador, posebno iz susjedne države, mora to imati u vidu, kada počinje svoj mandat u Podgorici.

"Međutim, srpski zvaničnici su se sami 'izuli' izjavama kako dijele svi suprotno mišljenje, tako da Božović i nije imao puno manevarskog prostora, ako mu je tako naređeno da radi. Kasniju odluku Vlade Srbije da ne traži odlazak ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića, u Patriotsko komitskom pokretu vide kao samo pokušaj manjeg otrežnjenja 'svetog Vučića', koji zna da nekontrolisani izlivi nipodaštavanja Crne Gore i shvatanja da je to neki okrug Srbije, te nevješto utrpan u floskulu da ođe živi 30% Srba i da oni moraju da se 'brinu' o njima, samo šteti pozicijama ove države kod evropskih i svjetskih krugova moći. Od kojih, usput rečeno, malo koristi ima i za Srbiju i Crnu Goru", navodi se u saopštenju.


Osvrnuli su se i na objavu evropskog komesara Olivera Varheljija koji je na Twitter-u pozdravi odluku Srbije da povuče odluku o protjerivanju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića, dodajući da bi i Crna Gora to trebalo da uradi.

Komentarisali su i poruku evropskog komesara Olivera Varheljija, koji je na Tviteru, pozdravio odluku Srbije da zadrži Miloševića, i dodao da bi i Crna Gora to trebala da uradi sa Božovićem.

"Pa gospon Varhelji, neće! Jer Crna Gora nije maloumna država koja ne zna šta treba da radi, no suverena, upravo po nikad traženim uslovima suverenosti, koja već godinu prolazi kroz Vučićev velikorpski san, koji mu je počeo uoči referenduma, i još traje, jer ne želi nikako da se probudi. I Vama i njima, patriote i komite opet poručuju:Nikad više 1918.godina!", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари47

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније