Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Nova M ]

30. 11. 2020. 18:33   >>  18:32 6

PICULA

Zlatno pravilo diplomatije je da se ne iritira zemlja domaćin

Bilateralne probleme između država treba rješavati diplomatskim putem, i suzdržavati se od poruka i ocjena koje iritiraju građane i institucije zemlje domaćina. To je zlatno pravilo diplomatije, kazao je izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula, komentarišući dešavanja na relaciji zvanične Podgorice i Beograda.

 

Picula očekuje što prije normalizaciju odnosa, dodajući da bi na njihovom poboljšanju trebalo da radi i nova vlada.

"Dobre komšije ne rasplamsavaju tenzije izmedju sebe, već ih rješavaju na vrijeme. To godinama nije slučaj sa Crnom Gorom i Srbijom. Bilo da su vještačke ili realne, ovakve krize mogu postati ozbiljne i to ne treba smetnuti s uma", kazao je Picula za Novu M.

Prema njegovim riječima, nepotrebno dizanje tenzija između susjednih država u osjetljivim situacijama je loša politika.

"Probleme treba znati završavati, a ne ih umnožavati", navodi Picula.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније