Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 12. 2020. 12:46   >>  12:45 13

LIBERALNA PARTIJA

"Ako Vlada pokaže da neće rušiti CG bićemo kooperativni"

Iz Liberalne partije su saopštili da neće podržati Vladu Zdravka Krivokapića. Ali kako su kazali, ako vrijeme pokaže da Vlada nema namjeru da ruši Crnu Goru kao suverenu i nezavisnu državu i njen građanski koncept, te da nema namjeru da skreće sa evroatlanskog puta, iz LP navode da će biti veoma kooperativni i spremni da podrže sva predložena liberalno-demokratska akta Vlade, koja su na takvom, procrnogorskom i proevroatlanskom fonu.

Predsjedništvo Liberalne partije na elektronskoj sjednici koja je održana danas izgasalo je predlog da Liberalna partija neće podržati izbor 42. Vlade mandatara Zdravka Krivokapića u Skupštini Crne Gore na sjednici zakazanoj za 2. decembar.

Predsjedništvo je, kako se dodaje u saopštenju, odluku uputilo svom poslaniku koji neće glasati za ovakav sastav i koncept Vlade.

"U obrazloženju odluke navodi se da neće LP pružiti podršku zbog samog sastava buduće Vlade, njenih konstituenata i njihovih programa koji su dominantno protiv suverene i nezavisne Crne Gore, zbog toga što je diskriminatorska po svim osnovama, nema pripadnika manjinski naroda pa ni većinski crnogorskog naroda u njenom sastavu. Predloženi predsjednik i Vlada ruše ustavni koncept Crne Gore kao multietničke i građanske, sekularne i antifašističke države", navodi se u saopštenju.

Iz Liberalne partije ističu da će se dosljedno držati toga puta.

"A ako vrijeme pokaže drugačije, da Vlada nema namjeru da ruši Crnu Goru kao suverenu i nezavisnu državu i njen građanski koncept, te da nema namjeru da skreće sa evroatlanskog puta, LP će biti veoma kooperativna i spremna da podrži sva predložena liberalno-demokratska akta Vlade, koja su na takvom, procrnogorskom i proevroatlanskom fonu.

Predsjedništvo je na sjednici podržalo i izbor Jelene Marković, v.d. predsjednice Opštinskog odbora LP Nikšić za članstvo u Predsjedništvo LP, a na prijedlog predsjednika Popovića.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније