Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 12. 2020. 06:35   >>  06:36 6

LUTOVAC SMATRA

Zaoštravanjem odnosa skreću pažnju s problema

Prvi ambasador Srbije u Crnoj Gori od obnavljanja nezavisnosti, a danas opozicioni političar u Srbiji Zoran Lutovac ocijenio je da diplomatsko zaoštravanje odnosa Srbije i Crne Gore predstavlja političku maglu koja ima za cilj da prikrije stvarne probleme.

On je istakao da se Crna Gora i Srbija nalaze u alarmantnom stanju zbog kolapsa zdravstvenog sistema i nevještog upravljanja krizom.

"Upravo zato diplomatskim zaoštravanjem odnosa pokušavaju da skrenu pažnju sa tog i drugih problema i da ublaže efekte nezadovoljstva građana. Odbijam da učestvujem u toj igri, i to bi trebalo svi da učine, odnosno da odbiju da budu statisti politikantske igre. Vratimo se borbi protiv pandemije i budimo solidarni", rekao je Lutovac.

On smatra da je i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji, koji je pozdravio odluku Srbije da povuče odluku o protjerivanju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića i pozvao Crnu Goru da učini isto kada je u pitanju ambasador Srbije Vladimir Božović, drugim riječima rekao isto.

"Varhelji je potvrdio ovo što ja kažem, samo se na diplomatski način obratio Srbiji i Crnoj Gori. I on šalje jasnu poruku da ovo nije način da se izbjegava odgovornost za realne stvari i da se težište interesovanja građana prebacuje na nešto što je izazvana vještačka kriza", kazao je Lutovac za Radio Slobodna Evropa, prenio je Dan.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније