Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 12. 2020. 15:57 >> 15:57
43

PKS

"Nije moja vlada - nikad više 1918."

Vlada koja će danas ili sjutra biti izabrana, i koja jeste rezultat parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta, nikada neće biti Vlada Crnogoraca svih vjera i nacija, poručili su iz Patriotsko komitskog saveza, čiji su se predstavnici okupili danas ispred Skupštine uoči sjednice na kojoj se odlučuje o izboru nove Vlade.

Vlada koja će danas ili sjutra biti izabrana, i koja jeste rezultat parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta, nikada neće biti Vlada Crnogoraca svih vjera i nacija, poručili su iz Patriotsko komitskog saveza, čiji su se predstavnici okupili danas ispred Skupštine uoči sjednice na kojoj se odlučuje o izboru nove Vlade.

Iz PKS poručuju i da nova vlada nije njihova valad i poručuju da se nikada više neće desiti 1918. godina.
“U njoj nema predstavnika najbrojnijeg- crnogorskog naroda, u njoj, sem kao dekor, nema predstavnika manjinskih naroda, već je jedina zajednička odrednica to što je sastavljena u manastiru, od strane čelnika Srpske pravoslavne crkve - one iste koja od 1920. godine ima jedan jedini zadatak-posrbljavanje Crnogoraca u drugoj “srpskoj državi”, saopšteno je iz Patriotsko komitskog saveza.

Kažu i da je ova Vlada takođe, stvorena nakon neviđene medijske, finansijske, političke podrške Vlade Srbije, na čelu sa predsjednikom te države Aleksandrom Vučićem.

“Ova Vlada je glasove više, dobila nezapamćenom kupovinom osiromašenih građana Crne Gore i nije stvarni izraz njihovih političkih i nacionalnih opredjeljenja. Ova Vlada je politički eksperiment određenih centara moći u regionu i Evropi i kao takva je primjer grubog miješanja u unutrašnji život suverene države, kakva je Crna Gora. Ispad komesara Varheljija je jedan u nizu koji potvrđuje ovu konstataciju”, navode u PKS.

Patriotsko komitski savez Crne Gore, poručuje novoj Vladi sljedeće:

“Nećete moći pipnuti ni kamen sa Lovćena niti praviti tamo karađorđevićke kapele! Nećete moći ukinuti odredbe Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kojima se reguliše kulturna i sakralna baština kao vlasništvo države Crne Gore, oteta 1918.godine! Nećete našoj djeci uvoditi vjeronauku u školama! Nećete moći ukinuti Fakultet za crnogorski jezik”, stoji u saopštenju PKS.

Novoj Vladi poručuju i da neće sklapati sa državom Srbijom Zakon o dvojnom državljanstvu!

“Nećete moći kupiti popis stanovništva! Neće Crna Gora biti dio Malog Šengena, niti “srpskog sveta”! Nećete prodavati naše bogatstvo:Elektroprivredu, luku Bar, auto put! Mi smo, u našim dušama, odavno rasčistili šta nam je najsvetije, zašto vrijedi živjeti i boriti se-to je za našu jedinu domovinu Crnu Goru, za njenu budućnost u evropskoj zajednici naroda, ponosni što smo baš njeni sinovi i ščeri! Za Crnu Goru iznad svega i Crnu Goru prije svega! Za pravo, čast i slobodu!”, zaključuje se u saopštenju Patriotsko komitskog saveza.

Пратите нас на

Коментари43

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније