Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda ]

03. 12. 2020. 20:21   >>  20:32 33

ABAZOVIĆ

"Ne može tranzicija da prođe kroz ruže i pjesmu"

Lider GP URA i kandidat za potpredsjednika Vlade Drtian Abazović kazao je da Crna Gora trenutno prolazi kroz porođajne muke demokratije. Tranzicija vlasti se, kaže, desila na miran i dostojanstven način, ali to nije očekivao, već je kako kaže očekivao više otpora.

"Nisam očekivao kataklizmu, ali sam očekivao više otpora. Pripisujem za to zasluge svima akterima političkim i građanima koji su pokazali da imaju veću političku svijest, a zahvalan sam i međunarodnim partnerima čija uloga nije bila mala", rekao je Abazović u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Situacija u DPS je, kako smatra, komplikovana i siguran je, ako sjutra bude izglasana vlada, da ta relaksacija u DPS neće biti tolika kao sada.

Govoreći o tome što Vladu Zdravka Krivokapića, podržava mali broj poslanika, Abazović je rekao da "smo srušili berlinski zid i zid u pojasu Gaze"

"Pobijedli smo nekoga za koga se smatralo da ima resurse za uništavanje političkog protivnika. Ne može takva tranzciija da prođe kroz ruže i pjesmu. Od početka mislim, da što se tiče naše koalicije ne pronalazim se u napadima bilo koga. Mi smo ponudili da premijer bude iz opcije koja je dobila najveći broj glasova. Da li on( Krivokapić) ima problem sa onima koji su stali iza njega...", rekao je Abazović.

Upitan da li su ljudi iz DF konsultovani oko sporazuma koji su potpisali lideri tri koalicije, rekao je da je možda tačno da nisu.

"Volio bih da taj sporazum svi potpišu, to nije odustajanje od političkih ciljeva, ne može nijedan subjekt preko noći da ostvari ciljeve, pa ni DF", rekao je Abazović.

Crna Gora kako kaže nije Finska, gdje tranzicija može da se izvede na način koji neće ostaviti posledice, a kazao je da je zahvalan na podršci međunarodne zajednice.

"Nijedna riječ protiv ove vlade nije došla ni sa jedne međunarodne adrese", dodao je Abazović.

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније