Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 12. 2020. 12:06   >>  12:06 3

BAJČETIĆ

"UDBA je formirala ovu vladu"

Lider URE Dritan Abazović potvrdio je stavove predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića, da neće biti otvaranja "dosijea UDBE ni demontaže režima Mila Đukanovića", saopštio je Nikola Bajčetić iz PZP-a. To je , kako je dodao, pokazatelj da je Vlada koja će biti izabrana danas, vlada kontinuiteta koja ima zadatak da razbije DF.

“Sa ovim stavom stvarnog Premijera,  postalo je svima jasno da su stavovi predsjednika PzP o karakteru i prirodi ove Vlade bili apsolutno tačni. Đukanovicev komunisticko-mafijaski rezim nekontrolisano vlada zemljom, upravo preko tajnih dosijea i UDBE koja nikada nije transformisana i depolitizovana, a u međuvremenu je postala i ključni logisticki mehanizam za šverc cigareta i narkotika”, kazao je Bajčetić.

Bez otvaranja dosijea, smatra on, nemoguće je sprovesti efikasnu lustraciju niti stvoriti neophodne uslove za demokratizaciju zemlje i vladavinu prava.

“Sad je sasvim jasno da je prljava kampanja protiv predsjednika  Medojevica pokrenuta od strane UDBE i neformalnih centara koji su formirali ovu Vladu.  Građanima Crne Gore treba da bude jasno da je upravo UDBA formirala ovu Vladu i da je prioritet broj jedan bio spriječiti po svaku cijenu da Medojević sprovede radikalne reforme za koje se zalaže decenijama. UDBA ja sama izabrala svog “mandatara” i svog koordinatora koji ce ih kontrolisati”, kaže Bajčetić.

Ova Vlada je, kako je rekao, vlada kontinuiteta koja ima zadatak da razbije DF.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније