Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ MIna business ]

04. 12. 2020. 15:37 >> 15:37
2

OPŠTINA NIKŠIĆ

Najavili projekat povoljnih stambenih kredita

Nikšićka Opština najavila je pokretanje projekta pod nazivom Nikšić je moja adresa, u okviru kojeg će biti obezbjeđene subvencije za stambene kredite po veoma povoljnim uslovima, saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Iz Opštine je najavljeno da će se prilikom odlučivanja o dodjeli stambenih kredita posebno voditi računa o mladim bračnim parovima, dok će u prioritetnim kategorijama biti osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji, kao i domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju.

Prioritet će prilikom dodjele imati i zaposleni u javnom zdravstvu, kao izraz posebne brige i zahvalnosti za uložene napore tokom trajanja pandemije Covid-19.

„Kamatna stopa biće konkurentnija u odnosu na sve državne projekte do sada, a ročnost do 25 godina, što će detaljno definisati odluka o bližim kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita građanima, radi obezbjeđenja stana“, navedeno je u saopštenju.

Iz lokalne uprave je objašnjeno da je namjera projekta da se obezbijede povoljna kreditna sredstva, po ročnosti i kamatnoj stopi, kako bi mjesečna rata bila manja od mjesečne kirije za iznajmljivanje stana.

Sredstva za realizaciju planirana su budžetom Opštine za narednu godinu.

Nakon usvajanja budžeta, usvojiće se i odluka o bližim kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita građanima i objaviti javni pozivi za komercijalne banake i građane zainteresovane za kupovinu stanova.

Iz Opštine su poručili da je cilj projekta da mladi kadar ostane u Nikšiću i doprinese razvoju grada.

„Želja nam je da svako od njih ima u Nikšiću svoju adresu, krov nad glavom i sigurnost. Da Nikšić bude njihov dom, opredjeljenje i perspektiva“, navedeno je iz Opštine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније