Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

04. 12. 2020. 17:19   >>  18:16 22

KRIVOKAPIĆ SAOPŠTIO

"Crna Gora neće postati druga srpska država"

Crna Gora neće postati druga srpska država, i uvijek će biti nezavisna, poručio je novoizabrani premijer Zdravko Krivokapić. On je novinarima u parlamentu, nakon izglasavanja nove Vlade, rekao da imaju samo jednu obavezu – da ne razočaraju građane.

„Nijesmo željeli da dajemo nijedno konkretno obećanje, jer pretpostavljamo da podaci koje imamo nijesu tačni“, kazao je Krivokapić.

On je kazao da su već pripremili izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i da se nada da će to biti njihov prvi konkretni korak.

Kako je naveo, prve sedmice imaće intenzivne razgovore sa svim ambasadama.

„Da li ćemo putovati u Brisel ili ne, ali imaćemo Brisel ovdje, jer danas telekonferencije omogućavaju da se to uradi. To zanči da je naše opredjeljenje da sve što se tiče evropskih integracija, to je više politička volja nego tehnička“, kazao je Krivokapić

On je rekao da će se Vlada prvog dana raditi na tome da Crnu Goru, što je prije moguće, učini ekološkom državom.

„Naše obrazovanje mora da se promijeni, nećemo praviti reforme, jer evo koliko je bilo reformi... Ali možemo napraviti drugačiji pristup, koristiti drugačije metode“, kazao je Krivokapić.

Na pitanje kako komentariše protjerivanje ambasadora Srbije u Podgorici Vladimira Božovića, Krivokapić je odgovorio da žali što se to desilo.

On je rekao da će nova Vlada sve raditi po procedurama i pravilima.

„Neće Crna Gora postati druga srpska država. Crna Gora je nezavisna, i biće takva da kraja.
Insistiraćemo na najboljim odnosima sa svim susjedima“, istakao je Krivokapić.

On je prethodno u parlamentu, u završnoj riječi, poručio da nova Vlada nije eksperiment, i da će trajati četiri godine.

Krivokapić je kazao da će svi kandidati za ministre, na čelu sa njim, da uvaže mišljenja i predloge građana.

„Ova Vlada će trajati četiri godine, jer 41 će stalno biti veće od 40“, istakao je Krivokapić.

Kako je naveo, 30. avgusta su pobijedili građani, i pokazali da „glas naroda može da nadvlada sve političke korupcije“.

„Mi tražimo samo transparentan rad svakog javnog funkcionera i svaki cent koji se troši da bude vidljiv. Mi želimo nultu korupciju, to možemo svi zajedno“, kazao je Krivokapić.

On je rekao da nikome nije „prebrojavao krvna zrnca“, niti će to raditi.

„Ovo je naša Crna Gora, nemojte i dalje da se dijelimo. Moramo svi da gradimo bolju budućnost. Najveće bogatstvo je čovjek na ovom prostoru“, poručio je Krivokapić.

On je dodao da će svi kandidati za ministre, ako budu izabrani, uvažavati glas naroda.

„Mi ćemo da osluškujemo glas naroda, i svaki dobar predlog ćemo uvažiti. Neka pogled bude bar do 2024. da dopremo“, rekao je Krivokapić.

 Nacrt zakona o budžetu do 20. decembra

Vlada će do 20. decembra napraviti Nacrt zakona o budžetu za narednu godinu, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić.

„Tada će u jednoj proceduri, koja je potpuno jasna, ja se nadam biti usvojen taj zakon o budžetu“, rekao je Krivokapić novinarima nakon sjednice Skupštine, na kojoj je izglasana nova Vlada.

On je kazao da metodološki imaju drugi pristup, ali da ga ne mogu za ovih deset dana napraviti drugačijim, već samo korigovati.

„I nešto što apsolutno znamo, ali ne zavisi samo od nas, već od saradnje sa Centralnom bankom (CBCG), od koje sada nemamo adekvatnu podršku, jer ako želimo da sve bude kao što je rečeno, a to je da moramo da obezbijedimo i plate i penzije i ako želimo da nastavimo da živimo sa Covid-om moramo više da ulažemo u zdravstvo“, naveo je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније