Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 12. 2020. 16:15 >> 16:13
10

MARKOVIĆ KRIVOKAPIĆU

"Je li barjačenje tuđim zastavama vaša demokratija?"

V.d. predsjednica Opštinskog odbora Liberalne partije Nikšić Jelena Marković obratila se premijeru Zdravku Krivokapiću povodom proslave izbora nove Vlade u Nikšiću uz trobojke i pjesme o Srbiji i Kososu.

 

"Poštovani gospodine premijeru imate li odgovor na ova dešavanja i proslave širom države, s obzirom da nijeste imali odgovor u Skupštini u prethodna tri dana, a ne mali broj pitanja Vam postaviše poslanici državotvornih partija? Da li je ovo početak zatiranja svega crnogorskog?Je li barjačenje nepostojećim i tuđim zastavama po Nikšiću u čast proslave Vašeg izbora ta demokratija o kojoj govorite, da li je kršenje mjera rad u interesu naroda o kojem ste govorili u ekspozeu? Zbog ovakvih scena Nikšiću uzdanice nad tobom večeras i nebo plače", kazala je Marković.

Ona je istakla da su se ulicama Nikšića mogle vidjeti scene koje su, kako kaže, oličenje huliganstva, mržnje, primitivizma "koje hara među ostrašćenim i zavedenim grupama građana koji kliču, viču, burliču i mašu tuđim zastavama uz pjesme o svemu što nije crnogorsko i šalju jasne provokatorske poruke, kao i mnogo puta do sada".

"Tu su i oni koji šenluče vatrenim oružijem uz ogavne poruke, i ne samo da izazivaju nacionalnu mržnju već i direktno podstiču sukobe i nasilje. Znajte nepoštovaoci svega crnogorskog, stiđećete se djela svojih jer ovim kaljate slobodarski Nikšić, sijete nemire, pretendujete na ono što niti ćete postići niti će vam nikšićani dozvoliti, dok je jednog crnogorca u gradu pod Trebjesom. Upravo su ovakvi postupci odraz onog što takvi pojedinci nose u sebi, letite poneseni trenutnom slavom ali neka i ne zaborave da ko visoko leti- nisko pada," dodala je ona.

On je istakla da Krivokapić budi nemir, te da joj je drago što pokazuje svoje pravo lice, baš kao što su, kako je rekla, to činili i njegovi predvodnici "koji na sličan način dođoše do sigurnih mjesta u apostolskoj vladi".

"Ali sve to nema težinu, koliku ima prkos i iskrena ljubav u dostojanstvu građanske Crne Gore i svakog liberala koji će i ovaj put, kao i uvijek do sada, ustati da vam ne dozvoli da se poigravate sa našom svetom zemljom i narodomuz propagiranje četništva. Ovaj grad je nešto sasvim drugo i upravo vam hvala što postupcima doprinosite buđenju nikšićana u čijim srcima tuče srce predaka, antifašista, koji su se za Crnu Goru borili ne štedeći se ni snagom ni krvlju ni životom.Pokazaćemo vam koliko nas ima da vam ne dozvolimo ovakve cirkusantske poteze, ali ne na vaš način nego dostojansveno, prkosno i sa iskrenom ljubavlju prema Crnoj Gori,jer bliži se mart i ponovno rađanje crnogorskog Nikšića. Nikšić je kolijevka slobode", poručila je Marković.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније