Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 12. 2020. 11:38 >> 11:37
2

SDP

Slavlje uz tuđe zastave pokazatelj ambijenta koji je kreirala nova vlast

Slavlje na ulicama uz tuđe zastave i klicanje drugoj državi nakon izbora nove Vlade samo je dobar pokazatelj ambijenta koji je nova parlamentarna većina iskreirala nakon izbora 30. avgusta, ocijenili su u Socijaldemokratskoj partiji SDP.

 

U toj partiji kažu da je ovakav vid proslave i sljavljeničkog narativa logičanzato što slavljenici po crnogorskim ulicama nijesu klicali ničemu što prethodno nije afirmisano od strane novog premijera i jednog dijela njegovog kabineta.

"Izjave o Crnoj Gori kao srpskoj državi, nipodaštavanje Crnogoraca od strane nove ministarke kulture koja se hvali sopstvenim nacionalizmom, kao i mnogo toga drugog moglo je da proizvede jedino onakvo slavlje kakvom smo juče svjedočili. Promjena vlasti u svakoj demokratskoj državi je sasvim normalan čin, posebno kada se promijeni jedna loša vlast koja je postala prepoznata po korupciji i potkradanju sopstvenog naroda, i to je jedna strana u cijeloj ovoj priči. Druga je stvar kada vam ta promjena posluži da u tri mjeseca od okončanja izbora, sa najviših nivoa nove većine, pustite u javni prostor toliku količinu kleronacionalizma, antimodernih i istovremeno besprizornih stavova, da čak i sinoćnje slavlje spram toga u javnosti može djelovati kao rok koncert ili izvođenje ozbiljne muzike", navodi se u saopštenju SDP-a.

Bilo bi korisno, poručuju, da predstavnici nove vlasti svojim pristalicama konačno objasne da žive u Crnoj Gori, da se moraju poštovati simboli ove države i da, kako su istakli, od ove države nemaju nijedne bliže kako se god nacionalno izjašnjavali ili politički mislili.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније