Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 12. 2020. 21:25 >> 21:25
1

DEMOKRATE KOLAŠIN

Ni članovi Savjeta ne kriju da je osnivanje Radija nezakonito

Koaliciona vlast koju čine DPS-GB-SD, i pored upozorenja Demokrata na brojene nepravilnosti u vezi sa tim poslom, kreirala je sopstveni radio na čijem čelu se, kako kažu u ovoj partiji, nalazi partijski poslušnik Dragoslav Jeknić, koji je raznim mahinacijama koštao poreske obveznike 5.000 eura.

"Članovi Savjeta sami u javnosti govore o svom nezakonitom radu. Uprkos tome što je ovaj organ upravljanja sastavljen od članova koji nemaju nikakve veze sa novinarstvom, djelujući partijski sami su obesmislili rad ovog opštinskog preduzeća za čije osnovanje se zdušno zalagao predsjednik opštine Milosav Bulatović i predsjednik skupštine opštine Milan Đukić, što dokazuju i tonski zapisi sa sjednica lokalnog parlamenta. Dužnost nam je da upoznamo građane Kolašina kako Savjet njihova sredstva rasipa pokrivajući svoje brojne kriminalne radnje zbog partijskog kadra DPS-GB-SD Dragoslava Jeknića", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, uprkos činjenici da je Jeknić imenovan za vršioca dužnosti RTV-a u vrijeme kada ovo preduzeće formalno pravno nije ni postojalo, pravne vratolomije od tog perioda samo su se gomilale i sada došle na naplatu.

"Imenujući Jeknića za vd-a direktora Savjet koji su izabrali DPS- Grupa birača i SD je namjerno propustio da izvrši svoje obaveze koje se odnose na zaključenje ugovora o radu sa pomenutim, da istog prijavi poreskoj upravi ali i da utvrdi posebnom odlukom koeficijent i visinu naknade koja pripada direktoru. Umjesto toga, kao rezultat rada Savjeta, kako smo saznali od pojedinih članova, dobili smo novčanu kaznu u iznosu od 2.000 eura za nepravilnosti utvrđene od inspekcije. Međutim, obesmišljavanju zakona nije kraj. Naprotiv, Jeknić je pored naknade koju je uzimao za angažman u radiju, otišao korak dalje, pa sebe prijavio kao nezaposleno lice na ZZZCG kako bi ostvario pravo na naknadu kao nezaposleno lice, ali ni tu se nije zaustavio već je svih ovih mjeseci paralelno bio angažovan kao nastavnik likovnog, u nekoliko osnovnih škola, zbog čega je kažnjena i jedna od škola u istom iznosu od 2.000 eura. Partijski kadar DPS-GB-SD je prtivzakonito koštao poreske obveznike više od 5.000 eura", tvrde u Demokratama Kolašin.

Postavlja se pitanje, kažu u saopštenju, ko će platiti sve ove kazne i ko će snositi i zakonsku i političku odgovornost zbog nemjerljive štete građanima Kolašina, koji su napravili koalicija DPS-GB-SD.

"Pozivamo ih da sve kazne plate od sopstvenih plata i iz sopstvenog džepa jer su se zdušno zalagali za formiranje ovakvog radija čije osnivanje je pratilo brojne nezakonitosti", navode Demokrate.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније