Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 12. 2020. 16:56 >> 16:56
4

DPS

"Za nacionalistički pir u Kolašinu odgovoran Krivokapić"

Riječi novog premijera Zdravka Krivokapića da Crna Gora neće postati druga srpska država, demantovano je na samom početku njegovog mandata, kada su u Kolašinu i drugim gradovima Crne Gore, pristalice njegove vlade počele “slavlje”, koje je mnogo više naličilo, kako kažu u DPS Kolašin, nacionalističkom piru.

"Mučno je bilo gledati kako se formiranje Vlade Crne Gore, slavi trobojkama i zastavama susjedne države, a bez zastave države čija se vlada formira. Mučno je bilo slušati kako se obilježava formiranje Vlade uz stihove pjesme 'Veseli se srpski rode' i pokliče 'Kosovo je Srbija' i 'Ne damo Kosovo'. A sve uz nepoštovanje epidemioloških mjera Vlade, na čijem je čelu sada novi predsjednik. Zato na prve rezultate ove izvršne vlasti građani neće čekati 100 ili 200 dana već će ih osjetiti za desetak, kada nam ponovo skoči broj zaraženih zbog neodgovornih pojedinaca koji krše mjere, kako je uostalom to do juče radio i sam Krivokapić", navodi se u saopštenju DPS Kolašin.

Kako se dodaje, teško i tužno je sinoć bilo biti pripadnik nacionalnih manjina i Crnogorac u Crnoj Gori.

"Za to treba građani da zahvale Krivokapiću, jer je on doveo u zabludu ove ljude koji su se ponadali da su zaspali u multinacionalnoj, a probudili se u velikosrpskoj državi. Zato poručujemo građanima Kolašina da ćemo se sada još odlučnije i beskompromisnije boriti za očuvanje tekovina državne samostalnosti, borićemo se za buđenje nacionalne svijesti i nacionalnog ponosa, borićemo se za očuvanje međunacionalnog sklada. Borićemo se za našu građansku i multinacionalnu Crnu Goru", poručuju u kolašinskom DPS-u.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније