Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 12. 2020. 19:15 >> 21:10
4

OPŠTINSKI ODBORI DPS-A

Slavljenici demonstrirali mržnju prema CG

Opštinski odbor DPS Andrijevica je saopštio da je velikosrpskim koloritom i otvorenim provokacijama, u Andrijevici je još jednom demonstrirana mržnja i animozitet prema Crnoj Gori.

"U srcu Vasojevića, đe su iguman Mojsije Zečević, Miljan Vukov, Radomir Vešović, Gavro Vuković i mnogi drugi koji su tokom istorije čuvali identitet Crne Gore, na ulice su nakon proglašenja nove Vlade izašli građani sa zastavama druge države, a vrijeđanje svih onih koji nijesu ,,sa njima'' nastavilo se i danas", navodi se u saopštenju DPS-a.

Istakli su da se sve to dešavalo uz kršenje epidemioloških mjera NKT-a, i izazivanjem opasnosti za sve građane.

"Nedovoljno im je bilo što su juče slavili nakon 19 sati, već su se pridružili "auto-litiji" koja se održala danas u Beranama, uprkos zabrani međugradskog saobraćaja", navode iz OO DPS Andrijevica.

Poručuju da svi oni koji misle da će napraviti drugu srpsku državu od Crne Gore moraju da znaju da im to neće uspjeti

"I dok je ulicama našeg grada, uz zastave druge države, odjekivala pjesma ,,veseli se srpski rode'', nama ne preostaje ništa drugo nego da pitamo novog premijera: da li je ovo Crna Gora za koju ste rekli da neće postati srpska zemlja? Da pitamo gospodina Abazovića da li ćete na ovaj način sačuvati nacionalno biće Crnogoraca ili će se Crnogorci u svojoj zemlji osjećati kao manjina?", piše u saopštenu andrijevačkog DPS-a.

OO DPS Bar: Kao da nijesmo u Crnoj Gori

"U noći nakon izglasavanja nove Vlade Crne Gore, imali smo sličan scenario poput onog koji se dogodio 30. avgusta. Otpočelo je “slavlje”, ali uz zastave tuđe države. Pjevale su se pjesme o Srbiji i Kosovu. Kao da nijesmo u Crnoj Gori, u multietničkom Baru. Neko je želio da se te noći, kada je izabrana nova Vlada, građani u svojim domovima ne osjećaju sigurno", saopštio je Opštinski odbor DPS Bar.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, kako su kazali, neodgovornost pristalica novoizglasane apostolske Vlade, dodatno će doprinijeti da ni u narednom periodu ne možemo očekivati pad broja zaraženih novim korona virusom.

" Crna Gora je sekularna država, država u kojoj se decenijama afirmišu ljudska i manjinska prava. U našoj državi postoje zakoni koji će onemogućiti projekat stvaranja teokratske i nacionalističke Crne Gore. A postoje i građani Bara, svi mi koji ćemo čuvati mir i multietnički sklad, međuvjersku i međunacionalnu toleranciju, razumijevanje i poštovanje. A onima koji žele ukaljati Bar kao simbol moderne Crne Gore, Demokratska partija socijalista ali i ponosni Barani i Baranke to neće dozvoliti", zaključuje se u saopštenju.

DPS Pljevlja: Poslaćemo u prošlost nacionalističke snage

Ako je neko i bio u zabludi, nakon jučerašnjeg i današnjeg divljanja, valjda je svima jasno ko želi da upravlja multietničkom, multinacionalnom, građanskom i evropskom Crnom Gorom, saopštio je OO DPS Pljevlja.

"U DPS-u smo odavno upozoravali sa kim i kakvim imamo posla i na vrijeme upozoravali kakve su namjere Zdravka i njegovih sljedbenika. Izbor Vlade je bio okidač da se opet razviju zastave druge države uz prateći scenski i vokalni folklor ravnogorske ideologije. Nažalost, u zadnjih nekoliko mjeseci ovo je ikonografija kojom pokušavaju da prefarbaju lice i unište dušu naših Pljevalja. Ali niti su Pljevljapokleknula pred mnogo jačim i mnogo većim izazovima pa neće ni pred ovom velikodržavnom idejom koja se najbolje oslikava kroz one koji je promovišu", poručuje se u saopštenju.

DPS Danilovgrad: Krivokapić da pruži odgovore

Iz DPS-a Danilovgrad je saopšteno kako ni pet minuta nije prošlo od kada se novi premijer prekrsti i od kada nam obeća da Crna Gora neće biti druga srpska zemlja “dok se sunce oko zemlje kreće“, a širom slobodne i suverene Crne Gore poče „spontano“ okupljanje njegovih pristalica koji u slavu nove Vlade sa njim na čelu, raširiše srpske zastave uz pojanje o Kosovu, Prizrenu, Kninu…

"Tako nam premijer i njegova desna ruka Dritan Abazović poručiše: „Vjerovatno (nijesmo sigurni) nije Crna Gora srpska država, ali je sigurno da je Crna Gora dobila srpsku vladu. Računajući onu u Srbiji i onu u Republici Srpskoj, ova nazovi naša bi se mogla zvati “Trećom srBskom Vladom” sa velikim B. Posmatrajući slavljenike kako u euforiji obilaze prostorije DPS, slavodobitno se fotografišući za istorijsku fotografiju, u istorijskom danu, kao podržavaoci istorijske Vlade, pjevajući istorijske pjesme, odmah nam je palo na pamet da se vjerovatno radi o plaćenicima DPS-a kao što novi potpredsjednik “Treće srBske Vlade” izjavi za one koji su 30. avgusta slavili njegovih istorijskih pet odsto na parlamentarnim izborima.

Zbog toga imamo pitanja za premijera i njegovu desnu ruku, iako znamo da nam neće odgovoriti, kao što nije dao ni jedan odgovor na stotine postavljenih pitanja u Skupštini u okviru rasprave o njegovom istorijskom ekspozeu. I neka što nije odgovorio na pitanja opozicije nego i na ona pitanja koja su mu postavljali poslanici sa liste koju je predvodio.

– Gospodine Krivokapiću, ko su ljudi koji su sinoć zastavama druge države slavili Vaše stupanje na čelo „istorijske“ Vlade? Jesu li to opet plaćenici DPS-a? Jesu li to Vaši plaćenici? Jesu li to članovi Vaše koalicije?

– Gospodine Krivokapiću, ako ne znate pitajte potpredsjednika, jer on sve zna, pa i ne čudi što mu je za transfer nuđeno više nego bilo kom crnogorskom sportisti. Samo nikako da kaže za koji tim je trebalo da igra.

– Gospodine Krivokapiću, ako Vi i Vaša koalicija koju ste predvodili ne stojite iza ovih primitivnih izliva nacional-šovinističkih hordi širom Crne Gore, onda Vas pozivamo da se od njih javno ogradite i jasno kažete „Ovo nije treća srpska vlada, ovo je Vlada Crne Gore i ja sam crnogorski premijer “.

– Takođe Vas najljubaznije molimo da Vi kao premijer objasnite svojim pristalicama da žive u Crnoj Gori, a ako Vas ne razumiju, možda biste to mogli uraditi posredstvom SPC, jer bez njenog mentorstva i ktitorstva teško da možete dobiti podršku sopstvenih pristalica.

– A o drastičnom kršenju mjera NKT-a i da ne govorimo…

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније