Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 12. 2020. 19:35 >> 20:33
6

HUSOVIĆ

Od nove Vlade očekujem da će nastaviti evroatlantski put

Vlada Crne Gore je u prethodne četiri godine postigla brojne rezultate, uprkos velikim izazovima pred kojima se nalazila, i zato svi mogu biti zadovoljni, saopštio je bivši potpredsjednik Vlade Rafet Husović.

 

Lider Bošnjačke stranke istakao je da su uspjeli da obezbijede političku stabilnost u državi, Crna Gora je danas punopravna članica NATO-a, poseban fokus posvetili su ravnomjernom regionalnom razvoju, a redovnost isplate plata, penzija i socijalnih davanja u vremenu krize bila je neupitna.

“Našim velikim naporima, uz podršku naših dosadašnjih partnera, u dobrom dijelu smo uspjeli da intregrišemo manjinske narode u institucije sistema, što je jedan od najvećih uspjeha u pravcu pune integracije manjinskih naroda i ostvarivanja manjinskih i ljudskih prava. To je jedan veliki kapital koji ostavljamo novoj Vladi i odnos prema manjinskim narodima u ovom dijelu biće prvi naredni test nove većine. Ovo su neupitni fakti, koji ostaju kao vrijednosti za koje se istinski zalagala 41. Vlada Crne Gore”, naglašava Husović.

Dodaje da je u prethodne četiri godine na planu regionalnog razvoja napravljen veliki iskorak.

“Zahvaljujući dobroj viziji Vlade, svjedočili smo najvećim ulaganjima u sjeverni region u istoriji Crne Gore. To se posebno ogleda u infrastrukturi, saobraćajnoj povezanosti i razvoju turističkih potencijala sjevera. Vjerujem da svi zajedno u Crnoj Gori s nestrpljenjem očekujemo završetak prve dionice auto-puta od Smokovca do Kolašina. Tako značajan kapitalni projekat dodatno će doprinijeti da se sjeverni region bolje poveže sa ostatkom Crne Gore. Takođe, ulaganja u putnu infrastrukturu u cijeloj državi, ali posebno na sjeveru naše Crne Gore su potvrda da je 41. Vlada bila u službi građana i da je sav svoj potencijal usmjeravala u pravcu poboljšanja uslova života za svakog stanovnika Crne Gore”, navodi Husović.

Ističe i da je Crna Gora pokazala da je zemlja koja baštini demokratske vrijednosti, što su potvrdili i posljednji parlamentarni izbori, kada je odlazeća vlast priznala izborni rezultat bez pogovora.

“To je pokazatelj i političkog sazrijevanja cjelokupnog društva. To je poruka i međunarodnoj zajednici da su se izborni procesi odvijali u fer uslovima i da smo mi, kao neko ko je do sada činio vladajuću većinu, uvažili političke promjene koje su se desile”, ističe Husović.

Od nove Vlade očekuje da nastavi sa svim infrastrukturnim projektima koje je započela prethodna Vlada i da nastavi evropski i evroatlantski put Crne Gore.

“Zahvaljujem se svim funkcionerima Bošnjačke stranke, koji su u prethodne četiri godine na stručan, profesionalan i častan način obavljali značajne državne funkcije. Uvažavajući političke procese koji su se dogodili, Bošnjačka stranka će iz opozicionih klupa biti istinski kontrolor svih narednih političkih faza”, zaključio je Husović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније