Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina ]

09. 12. 2020. 11:24 >> 14:32
15

KNEŽEVIĆ i SNP POZIVAJU

Radulović da poništi odluku o protjerivanju Božovića

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević i Socijalistička narodna partija pozvali su ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića da poništi političku odluku o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića.


Knežević je pozvao Radulovića da "umjesto što za državne sekretare postavlja barjaktare Demokratske partije socilista Srđe Darmanovića, već danas poništi političku odluku o protjerivanju ambasadora Srbije".

"Ako ne zna kako, neka me pozove, ja ću mu pokazati kako se to radi", napisao je Knežević na Twiteru.

SNP: Poništiti odluku bivše Vlade

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da građani koji su glasali za smjenu vlasti očekuju od ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića da poništi odluku bivše Vlade, “kako bi se dao podstrek jačanju i stabilizovanju vjekovnih bratskih odnosa naroda Srbije i Crne Gore”.

“Izjavom da je odluka prethodnog ministra ishitrena, Radulović je potvrdio našu ocjenu da je ovaj potez „adaktiranog“ ministra vanjskih poslova bio posljedica isključivo političke i zlonamjerne konotacije. Dakle, pozivamo aktuelnog ministra  da  poništi odluku bivšeg ministra Darmanovića koji kao tehnički ministar u tehničkoj Vladi nije ni mogao da je donese”, navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da je tumačenje bivšeg ministra Srđana Darmanovića i njegovog ministarstva o isteku agremana potpuno netačno i nema utemeljenja u Bečkoj konvenciji.

Srpska kuća: Odluka nije bila konačna

„Srpska kuća" od nove vlade i novog ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, očekuje i zahtijeva da, kako kažu, postupi drugačije od odlazeće vlasti DPS.

"Očekujemo, da poslušaju savjet glavnog evropskog diplomate, Varheljija i opozovu odluku o protjerivanju, tim prije što ona i nije konačna u skladu sa Ženevskom konvencijom. „Srpska kuća", čiji je ambasador Božović bio čest i rado viđen gost, kao i sav srpski narod u Crnoj Gori traže od premijera Krivokapića i ministra Radulovića da što hitnije opozovu odluku antisrpskog i antipravoslavnog režima kako bi ambasada Srbije nastavila da funkcioniše u potpunom sastavu.  Ukoliko nova vlada istraje na suludoj odluci propalog Srđana Darmanovića, mi Srbi ćemo to smatrati još jednom prevarom i poniženjem protiv čega ćemo se boriti svim demokratskim sredstvima", poručuju iz "Srpske kuće".

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније