Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 12. 2020. 18:25 >> 18:33
6

DANILOVIĆ

"Krivokapić me uvjeravao da će direktor KCCG biti Dobričanin"

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović je, reagujući na najavu ministarke zdravlja Jelene Bojović-Borovinić da će na čelu Kliničkog centra biti Ljiljana Radulović, kazao da je na sastancima sa tadašnjim mandatarom a sadašnjim premijerom Zdravkom Krivokapićem dobio uvjerenje da će se na toj funkciji naći Vladimir Dobričanin, jer je kako kaže tada rečeno, "mi svi zajedno, nemamo boljeg".

Danilović se zahvalio Krivokapiću i Bojović-Borovinić na "održanoj riječi".

"Makar na dva od četiri sastanka koje sam imao sa tadašnjim mandatarom Krivokapićem, aktuelnim predsjednikom Vlade, a jednom i u prisustvu dvojice ljekara, dobio sam uvjeravanje da stručne kvalifikacije dr Vlada Dobričanina govore da je neupitno da će takav profesionalac biti direktor Kliničkog centra jer 'mi svi zajedno, nemamo boljeg'", istakao je Danilović.

On je kazao da njihovim prijateljima garantuju da UCG neće pokolebati ničije laži u naumu da sačuvaju narodnu pobjedu.

"Nismo trgovci, ali dobro pamtimo. Strpljivi smo i ozbiljni. Vlada ima našu podršku i nećemo vraćati milo za drago ni kroz sujetu, ni iz povrijeđenosti. Politika za nas nije brlog i pazarište. Nećemo, međutim, biti ni nedostojni klimoglavci. Politika je i način življenja i način mišljenja. Uvijek ćemo imati u vidu prije svega vas koji ste decenijama sanjali i dosanjali pobjedu", kazao je Danilović.

On je kazao da je UCG ponosna na svoj doprinos istorijskoj pobjedi nad, kako su kazali, "razarajućom politikom DPS-a".

"Podržali smo ekspertsku vladu ne raspitujući se oko kadrova i vjerujući da je ključni cilj ozdravljenje države i razvlašćivanje nepotističkog DPS-a - to je bilo i očekivanje ogromnog broja ljudi. Izdržali smo od svog osnivanja do prije mjesec dana bez budžetskih sredstava i sačuvali ideju principijelne, dosljedne i poštene politike. Nije nas okupio interes nego ideja oko koje nema pogađanja i trgovine. Pretrpjećemo i pokušaje poniženja samo da se našim greškama ne vrati stara, razarajuća vlast", kazao je Danilović.

Prema njegovim riječima, Dobričanin je njihov poslanik, stalno zaposlen u KC Crne Gore, hirurg, i "nije bio ni u kakvoj profesionalnoj nuždi da se gura i pošto-poto traži mjesto direktora".

"Predložila ga je naša UCG po dogovoru koji je postignut sa premijerom. Imao je podršku našeg Kluba poslanika koji je najveći u parlamentarnoj većini. Dobričanin je imao nesumnjivu podrušku i makar još jednog pobjedničkog poslaničkog kluba. Novoizabrana ministarka zdravlja Borovinić-Bojović odlučila je, međutim, drugačije, prenebregavajući dogovor političkih subjekata sa premijerom. Na to joj je ukazano i od strane našeg šefa kluba poslanika Slavena Radunovića. Ipak, uzaludno. Kao odgovorni ljudi, nismo ušli u pogubnu svađu koju je neko želio, niti smo prihvatili bilo kakve kompezacije i kombinacije - mi nismo politički trgovci", kazao je Danilović.

UCG je ponosna, na kako kaže, Dobričanina, "čovjeka, profesionalca koji je radio najodgovornije poslove u KBC-u u minulim godinama, a da nije ni tražio ni dobio ni kredit ni jedan kvadrat stambenog prostora - mi nismo trgovci".

"Ponosni smo i na činjenicu da otkako je postao član UCG nije skrivao svoju opozicionost što je dokazao bezbroj puta kada nije bilo profitabilno pisati i govoriti protiv režima Mila Đukanovića. Ponosni smo i na činjenicu da ga je bivši premijer Marković, u svom posljednjem medijskom nastupu, targetirao kao nekoga ko 'smeta' i ko je 'nezahvalan' njihovoj Crnoj Gori", zaključuje Danilović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније