Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 12. 2020. 13:58 >> 17:25
25

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

Nećemo iz crkve upravljati državom

Želimo Crnu Goru koja će biti demokratska, u kojoj će vjerske zajednice imati svoje mjesto, ali nećemo po srednjevjekovnom modelu iz crkve upravljati državom, istakao je u Nikšiću predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore (DPS) Milo Đukanović.

"Pokušavaju da predstave da je u Crnoj Gori sve propalo i da je sve to propalo zahvaljujući DPS-u. Upravo je suprotno, u ovih 30 godina urađeno je više za Crnu Goru, nego u bilo kojih 30 godina u njenoj prethodnoj istoriji... Predstojeći izbori u Nikšiću jako su važni ne samo za Nikšić, nego i za Crnu Goru. Uvjereni smo da će Nikšić i dalje biti okosnica evropske i građanske politike u Crnoj Gori, kao i svetionik ukupnog društvenog razvoja naše države”, izjavio je predsjednik DPS Milo Đukanović u obraćanju predsjednicima mjesnih odbora DPS Nikšić.

On je istakao da je vlast predvođena DPS-om u prethodne četiri godine u Nikšiću uradila mnogo.

“Konsolidovane su finansije, realizovani brojni razvojni projekti, unaprijeđena je infrastruktura grada. Nikšić je značajno oporavljen u odnosu na ono stanje u kakvom je bio tokom prvih godina tranzicije”, rekao je Đukanović.

Predsjednik DPS-a se osvrnuo i na predstojeći Kongres, zakazan u januaru naredne godine.

“Na Kongresu ćemo se potruditi da pošaljemo veoma jasnu poruku biračkoj javnosti Crne Gore, da pošaljemo poruku poštovanja, da pošaljemo poruku - razumjeli smo šta ste nam kazali. U redu, treba da se promijenimo, treba da se oslobodimo nekih svojih slabosti. To će biti, naša cijena koju smo spremni da platimo da bismo ubrzali proces rehabilitacije onog dijela povjerenja koje smo izgubili 30. avgusta" kazao je Đukanović.

On je istakao da DPS nikad nije bila populistička partija.

“Nikad nijesmo osluškivali šta neko želi da čuje od nas, pa brže bolje trčali da to saopštimo, makar bilo i glupo. Vrlo smo da kažem krčili, mukotrpno krčili neki put politike, razumne trezvene odgovorne politike... I oni koji nas nijesu razumjeli u trenutku kada smo neku od tih odluka donosili, poslije godinu dana bi kazali, da ovo je bilo pametno”, kazao je predsjednik DPS-a.

Đukanović je kazao da je sve što radi i nudi politička konkurencija DPS-a, kako je kazao, "negdje na nivou internetskih spoznaja", vrlo površno.

"To su danas pročitali, ali zapravo niti znaju dubinu problema, ni u balkanskoj politici, ni u evropskoj politici, ni u crnogorskoj politici... Crna Gora je morala da sačeka da mi ne pobijedimo, da bi se čuo glas razuma, koji kaže - u redu, pobijedili ste, izvolite. Prethodnih 30 godina toga nije bilo, to govori o našoj konkurenciji, ne o nama”, rekao je Đukanović.

“Mi želimo Crnu Goru koja će biti demokratska, u kojoj će vjerske zajednice imati svoje mjesto, ali nećemo po srednjevjekovnom modelu iz crkve upravljati državom”, istakao je Đukanović.

Govoreći o izazovima koji čekaju partiju u narednom periodu kazao da je DPS sada pred zahtjevom kako odgovoriti očekivanju javnosti, da bi obnovili povjerenje, a s druge strane kako da ta odluka bude pametna.

"Da ne uništimo ono što je naša temeljna vrijednost, ono što je naša komparativna prednost. Naša komparativna prednost na crnogorskom političkom tržištu je - kvalitet politike”, istakao je predsjednik DPS.

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, uz poštovanje svih zdravstvenih mjera u borbi protiv kononavirusa, održao je u Nikšiću radne sastanke sa predsjednicima mjesnih odbora i članovima Opštinskog izbornog štaba. Sastancima je prisustvovao i koordinator za Nikšić, Milutin Simović, kao i članovi Predsjedništva i Izvršnog odbora.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније