Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 12. 2020. 07:00   >>  16:10 12

ČANAK VJERUJE

"Protjerivanje ambasadora očekivan potez"

Protjerivanje ambasadora Srbije Vladimira Božovića iz Crne Gore potez je koji se mogao očekivati, s obzirom na to da je svojim postupkom itekako izašao iz diplomatske prakse, smatra predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Sa druge strane, kako je rekao u intervjuu Pobjedi, smatra da je potez Vlade Srbije da se ne uskrati gostoprimstvo crnogorskom ambasadoru pokušaj da se stvari smire.

Čanak smatra i da proces proširenja Evropske unije (EU) nije zaustavljen, ali da jeste usporen.

"Već godinu živimo u potpuno neregularnim okolnostima jer je pandemija virusa kovid-19 potpuno poremetila planetarne odnose na način koji niko nije mogao da predvidi. Što je još gore, mislim da nas čeka barem još jedna godina do normalnog stanja - jer dok se vakcina pojavi u dovoljnoj mjeri i dok dovoljan broj ljudi bude vakcinisan proći će još jedna godina – zato ne polažem mnogo nade u 2021. godinu", kaže Čanak.

Smatra da će Uniji sa jedne strane fokus djelovanja praviti na borbu protiv pandemije, a sa druge strane na borbu protiv ekonomskih posljedica pandemije u smislu održanja u životu ranjivih grana ekonomije.

"Dakle, proširenje EU u ovom trenutku nije tema. To je loša vijest za Srbiju i za Crnu Goru, ali nažalost usred pandemije to moramo prihvatiti kao elementarnu nepogodu", rekao je on.

Govoreći o novoj vladi, Čanak je rekao da "šteta koju će ta Vlada nanijeti Crnoj Gori već počinje da se vidi a nije prošlo ni deset dana njene vladavine".

"Bojim se da ćemo još puno štete vidjeti, ako dođe do 100 dana njene vladavine, a kamoli više", uvjeren je on.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније