Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG ]

15. 12. 2020. 15:39 >> 15:49
5

PALMER

Evroatlantski put i članstvo u EU najbolje za CG

Evroatlantski put i članstvo u Evropskoj uniji najbolji je put za Crnu Goru, poručio je tokom online pres kongerencije, specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan, Metju Palmer. Od nove Vlade očekuje rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, i slobodi medija. Uvjeren je da će Crna Gora sačuvati multietničost.

"Evroatlantski put i članstvo u Evropskoj uniji najbolji je put za vašu državu. Od crnogorskih zvaničnika tokom jučerašnjih razgovora, dobio sam uvjeravanje da je to budućnost Crne Gore, a SAD će biti od velike i nesebične pomoći. Ipak, za buduće integracije neophodno je ispuniti tri ključna uslova: iskorjejivanje korupcije, borba protiv organizovanog kriminala i sloboda medija. Raduje me najava premijera Krivokapića da će ova vlada imati nultu toleranciju na korupciju", istakao je Palmer.

Kada je riječ o uticaju Rusije, Palemr ističe da on postoji, ne samo u Crnoj Gori, već svuda na Zapadnom Balkanu.

"Imajući u vidu da je prva zvanična posjeta premijera Briselu, jasno je da je nova vlada okrenuta zapadu. Od Crne Gore takođe očekujemo da ne bude produbljivanja nacionalnih podjela, jer je to zemlja u kojoj je uvijek bilo mjesta za sve nacije i identitete i Amerika očekuje da sačuva multietičnost", zaključuje on.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније