Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 12. 2020. 15:45 >> 20:08
15

KRIVOKAPIĆ

Razmišljamo o ukidanju zabrane za Georgieva i Bećkovića

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da “apsolutno razmišlja" o ukidanju zabrane ulaska u Crnu Goru licima poput Matije Bećkovića i Vlada Georgieva.

“Pravo slobode kretanja je nešto što je čovjeku dato od njegovog nastanka na Zemlji i ne postoji nijedan razlog niti mišljenje koje treba da bude prepreka da čovjek bude slobodan i dođe gdje hoće”, rekao je Krivokapić novinarima u Briselu.

Poručuje da će “posmatrati sve ono što u ovom trenutku nije poznato”.

"Mi u ovom trenutku ne znamo ni ko je, ni kako, ni zbog čega donio takvu odluku, ako takva odluka uopšte postoji. Ja sam čak sklon ka tome da mi univerzalno napravimo princip da nikom ne možemo zabraniti ulazak u Crnu Goru ako taj neko nije terorista niti ne znam ja šta, jer vi znate da je bezbjednost iznad svega, ali da li nečije mišljenje može da ugrozi bezbjednost, ja to još nisam čuo”, kazao je Krivokapić novinarima u Briselu.

Upitan da li se to odnosi i na bivšeg ambasadora Srbije u Crnoj Gori, Krivokapić kaže da svako ima pravo na mišljenje, ali ukoliko je neko ambasador onda mora da vodi računa o svom iskazu.

“Ako taj iskaz vrijeđa nezavisnost i suverenitet neke zemlje, naravno da ćete preduzeti odgovarajuće mjere bez obzira na to ko je ambasador”, kazao je Krivokapić.

Ivan Mijanović, dopisnik TVCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније