Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 12. 2020. 13:41 >> 15:13
12

KRIVOKAPIĆ

CG želi najbolje odnose sa svima, posebno sa Rusijom

Crna Gora želi najbolje odnose sa svima, a posebno sa Rusijom, što je u duhu naše tradicije, napisao je na Tviteru premijer Zdravko Krivokapić nakon sastanka sa ambasadorom Rusije Vladislavom Maslenikovim.

Premijer Krivokapić je istakao da Crna Gora želi najbolje odnose sa svima, posebno sa Moskvom, što je u duhu crnogorske tradicije.

„Sljedeće godine navršava se 310 godina od prvog formalnog kontakta Crne Gore i Rusije, a ujedno tu je i 15 godina naše nezavisnosti, koju je Rusija podržala, pa bi to bio jedan dobar način da zajednički organizujemo neki kulturni događaj povodom toga“, kazao je Krivokapić.

Tokom razgovora premijera Krivokapića i ruskog ambasadora konstovano je da bi pored kulture, trebalo unaprijediti saradnju i u oblasti obrazovanja, ekonomije i turizma.

„Mi smo spremni da u martu ili aprilu napravimo promociju naše turističke ponude ruskim građanima“, naveo je premijer.

Premijer Krivokapić kazao je i da želi da se crnogorsko vino ponovo izvozi na rusko tržište.

Krivokapić je istakao i da je apsolutno opredjeljenje Vlade put ka evropskim integracijama i poštovanje obaveza iz članstva u NATO.

Crnogorski premijer je naveo i da je Rusija proizvodnjom vakcine protiv COVID-19 pokazala snagu ruske nauke i istraživanja.

Ambasador Maslenikov, koji je uručio čestitku premijera Rusije Mihaila Mišustina povodom imenovanja Krivokapića za predsjednika Vlade Crne Gore, kazao je da Rusija želi da gradi najbolje odnose sa Crnom Gorom.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније