Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 12. 2020. 14:44   >>  14:44 1

SKUPŠTINA

Predloženi predsjednici skupštinskih odbora

Administrativni odbor utvrdio je danas listu kandidata za predsjednike i članove skupšitinskih odbora, o kojima če se izjasniti u plenumu poslanici crnogorskog parlamenta.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević predložen je za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, a predstavnik Demokratske partije socijalista (DPS) Branimir Gvozdenović za predsjednika Odbora za evropske integracije.

Za predsjednicu Odbora za antikorupciju predložena je poslanica DPS-a Daliborka Pejović.

Poslanici DF-a, Marko Kovačević, Simonida Kordić i Jovan Vučurović predloženi su za predsjednike Zakonodavnog, Ustavnog i Odbora za ljudska prava i slobode.

Poslanici Demokrata Momom Koprivica i Dragan Krapović predloženi su za predsjednike Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i turizam, poljoprivredu i ekologiju.

Za predsjednika Odbora za ekonomiju, finasije i budžet predložen predstavnik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, a za rodnu ravnopravnost poslanica Građanskog pokreta URA, Božena Jelušić.

Poslanik Demosa Miodrag Lekić predložen je za predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, a predstavnik Socijaldemokrata Demir Šehović za predsjednika Odbora za za prosvjetu nauku i kulturu.

Poslanik koalicije Crno na bijelo, Srđan Pavićević predložen je za predsjednika Odbora za zdravstvo.

Poslanica DPS-a Suzana Pribilović kazala je da je ta partija svjesna da mjesto predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu pripada parlamenntarnoj većini, ali da je neprihvatljivo da osoba koja prvostepenom presudom osuđena na bezuslovnu kaznu zatvora od pet godina bude na čelu tog odbora.

“Za nas je neprihvatljivo da ta osoba koja je prisustvovala događaju na kome ja paljena zastava Crne Gore bude predsjednik ovako važnog odbora”, rekla je Pribilović.

Ona je kazala da je taj predlog neprihvatljiv i da će glasati protiv.

Pribilović je kazala da DPS smatra da je neprihvatljiv i predlog da predsjednik Odbora za ljudska i manjinska prava bude osoba koja ima negativan stav prema manjinskom narodu, LGBT osobama i prema 50 hiljada učesnika patriotskog skupa za Crnu Goru.

Predsjednik Administrativnog odbora Milun Zogović kazao je da je poslanik Milan Knežević imao biračko pravo da bira i da bude biran.

"Niko ni jednog momenta nije doveo njegovo pravo da se kandiduje za funkciju poslanika. Svako je nevin dok ne bude pravosnažno osuđen”, kazao je Zogović.

On smatra da je to jedan brutalan politički stav.

“Sada dolazimo u situaciju da je vama cilj da vladajuća većina ne podrži neka vaša rješenja za predsjednike odbora, koji ste vi predložili a koji imaju 50 krivičnih prijava”, rekao je Zogović.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica kazao je da je prema Poslovniku Crne Gore sastav parlamentarnih odbora odgovara stranačkoj zastupljenosti.

“Klubovi predlažu svoje predstavnike u parlamentarnim odobrima i to je njihova autonomija", kazao je Koprivica.

On je rekao da se oni prilikom izbora odbora ne izjašnajvaju personalno o nekom rješenju nego sprovode Poslovnik.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније